Martin Károly Rôzne

Eva Moravčíková opúšťa svoje poslanecké kreslo v Žarnovici

Žarnovica 28. septembra - Eva Moravčíková kandidovala v komunálnych voľbách za ĽS- HZDS a v poslankyňou bola šesť rokov. 16. septembra informovala vedenie mesta o svojom odchode z tejto pozície.

Keďže podľa zákona lehota na vymenovanie nového poslanca je 15 dní, 28. septembra sa v Žarnovici konalo mimoriadne zastupiteľstvo, kde hlavným bodom rokovania bola jej náhrada . „Z postu poslanca odstupujem s vedomím, že som konala vždy čestne a z vlastného rozhodnutia a svojmu nástupcovi odkazuje aby rozhodoval podľa svojho vlastného vedomia a svedomia.“ vyhlásila odstupujúca Eva Moravčíková.

Za jej nástupcu bol vymenovaný M. Štefanča, ktorý sa v komunálnych voľbách umiestnil na druhom mieste. „ Pani poslankyňa Eva Moravčíková vykonávala svoj mandát zodpovedne a želám jej veľa úspechov v živote.“ povedal na rozlúčku primátor Kamil Danko. Ako sama uviedla bolo to jej vlastné rozhodnutie poslanecký mandát opustiť a hlavnou príčinou odchodu bolo aj to, že zmenila trvalý pobyt.

Presťahovala sa do obce Píla, kde by chcela kandidovať na poslanca obecného zastupiteľstva. „Spolupráca s poslancami a vedením mesta bola veľmi dobrá, ale toto obdobie bolo pre mňa dosť ťažké, pretože som bola poslankyňou aj za bývalého vedenia mesta a keďže ja som dosť citlivá, ťažko som znášala útoky na bývalé vedenie a trošku ma to bolelo, pretože som tu sedela s poslancami, ktorí takisto prijímali všetky tie rozhodnutia bývalého vedenia, a akoby zabudli, že ich kedysi tiež prijali.“ skonštatovala svoje pôsobenie Eva Moravčíková.

Okrem poslanectva bola aj členkou komisie pre životné prostredie a je správkyňou fondu bakalárskeho štúdia v odbore účtovníctvo v Strednej odbornej škole v Žarnovici. V správcovskej funkcii fondu Eva Moravčíková zostáva nakoľko pobočka Vysokej školy ekonomickej je tu už trinásť rokov a veľmi jej záleží na tom, aby aj ľudia v strednom veku si zlepšovali svoje vzdelanie. Ako poslankyňa sa zapájala najmä do problémov občanov, ktoré sa týkali životného prostredia, a to úspešným protestom za niekdajšie plánovanú výstavbu spaľovne a zastavenie výstavby taviarne kovového odpadu a šrotu, ktorá sa mala nachádzať v jej volebnom obvode.

Martina Štefanková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM