Barbara Dallosová Rôzne

EXKLUZÍVNY ROZHOVOR s Ivkou Kováčovou (24): Ako sa má žiarska superstáristka a čo robí dnes?

Do povedomia Slovákov sa Ivka dostala ako finalistka známej speváckej súťaže. Žiarčania ju ale poznali už dávno predtým. Na pódiu energická speváčka, mimo neho obyčajná baba so skromným úsmevom. Ako sa má Ivka dnes a čo sa v jej živote za posledné roky zmenilo? Čítajte!

Ilustračný obrázok k článku EXKLUZÍVNY ROZHOVOR s Ivkou Kováčovou (24): Ako sa má žiarska superstáristka a čo robí dnes?
Zdroj: Dnes24.sk

Momentálne si viac v zahraničí než na Slovensku, čo tam robíš a ako si sa k tomu dostala?

Pred dvomi rokmi, v čase, keď som sa pripravovala na bakalárske štátnice, som dostala ponuku spievania v zahraničí, konkrétne v Nemecku a vo Švajčiarsku. Keďže vystúpenia na Slovensku mi ubúdali a ja som cítila, že ešte neprišiel čas rozlúčky so spevom, zdalo sa mi to zaujímavé.

Ty si vyštudovala učiteľstvo. Vieš si predstaviť, že by si raz naozaj učila a nespievala?

Presnejšie, bakalára mám z predškolskej a elementárnej pedagogiky a magistra z učiteľstva pre primárne vzdelávanie. Znamená to, že môžem učiť v materskej škole, ale aj na prvom stupni ZŠ. Momentálne si ešte neviem predstaviť, že by som spievanie zavesila na klinec, do budúcnosti som však rozmýšľala aj o hudobnej výchove pre bábätká.

Počas posledných rokov si vo svojom rodnom meste netrávila veľa času. Čo ti na Žiari najviac chýba a za čím sa rada vraciaš?

Vždy sa rada vraciam za rodinou a mojimi blízkymi, za nimi ma to sem vždy najviac ťahá. Keď som dlho preč, chýba mi tá neuponáhľanosť Žiaru a pokoj, ktorý si vždy užívam, keď prídem domov. A samozrejme, teším sa aj na cesnakového slimáka z mojej obľúbenej žiarskej pekárne :)

Neláka ťa vrátiť sa sem? Možno nie do Žiaru, ale na Slovensko?

V Nitre som študovala päť rokov a cítim, že je to miesto, kde by sa mi páčilo usadiť sa. Prirástla mi k srdcu.

Do povedomia ťa dostala Superstar, koľko rokov už od vtedy vlastne uplynulo? Myslíš si, že keby si tam vtedy nebola, aj tak by sa tvoj život uberal týmto smerom?

Je to už sedem rokov od čias tejto súťaže a neviem povedať čo by bolo keby, ale ak by sa mi život spájal s muzikou, tešilo by ma to.

Keď sa teraz obzrieš za seba, urobila by si niečo inak?

Nechcela by som niečo meniť, lebo presne takto to malo všetko byť.

Keby si mala robiť niečo iné, než spievať, čo by to bolo?

(po dlhom zamyslení)… Asi by ma bavilo niečo tvoriť a vymýšľať, v poslednom období som sa v tom našla.

Čím si chcela byť ako dieťa?

Nemala som v tom úplne jasno, ale rada som sa hrávala na starostlivú maminu a pani učiteľku, ktorej rolu som si rada vyskúšala na mojej mladšej sestre Evke. Takže ona dostávala jednotky už dávno predtým, než začala chodiť do školy (smiech).

Aké sú tvoje plány do najbližšej budúcnosti?

V auguste tohto roku som ukončila vysokú školu a ak sa nič nezmení, chcela by som v speve naďalej pokračovať.

Foto: súkromný archív I. Kováčovej

Žiarčanka Ivka Kováčová: Spievať neprestala, možno z nej bude aj učiteľka
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM