Martin Károly Krimi

Falošná vnučka

Polícia upuzorňuje občanov, že v okresoch Žiar nad Hronom, Zvole, Lučenec operuje skupina podvodníkov. Zmeriavajú sa na dôchodcov.

Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin podvodu, ku ktorému došlo v pondelok (22.3.) v Banskej Bystrici. Okolo 15.45 hodine zatelefonovala neznáma žena 78-ročnej dôchodkyni, ktorej sa predstavila ako jej vnučka z Nemčíc v okrese Topoľčany. Požiadala ju o požičanie peňazí vo výške 1 500 eur, lebo si chce kúpiť pretekárske auto, a že po peniaze príde jej kamarát. Peniaze jej na druhý deň mala vrátiť.

Približne o pol hodinu po telefonáte prišiel za dôchodkyňou neznámy muž, ktorý vzal od ženy 1500 eur a odišiel. Až po jeho odchode podvedená žena zavolala svojej dcére do Nemčíc, ktorá jej povedala, že jej dcéra (vnučka poškodenej) je doma a o ničom nevie.

Dôchodkyňa si túto informáciu preverila neskoro a podvodníci ju tak pripravili o našetrené peniaze.

Podľa popisu muž, ktorý prišiel pre peniaze, mal približne 20 rokov, bol silnejšej postavy a vysoký približne 180 centimetrov. Oblečenú mal modrú bundu, modré rifle a na hlave mal modrú šiltovku. Odišiel na osobnom motorovom vozidle modrej farby so zvolenským evidenčným číslom. Upozorňujeme občanov, že takéto podvody sme zaznamenali a vyšetrujeme aj vo Zvolene, v Lučenci a v okrese Žiar nad Hronom.

Zdroj: KR PZ SR Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM