Barbara Dallosová Rôzne

Fašiang na betónovom námestí ako v pravej dedine: Tancu sa nevyhli poslankyne, primátor, ani nový prednosta! FOTO

Basa je už pochovaná, včera sa ale ešte veselilo. A to aj na žiarskom námestí. Bujarý pochod plný farebných masiek si zobral do parády primátora, poslankyne, aj nového prednostu.

Ilustračný obrázok k článku Fašiang na betónovom námestí ako v pravej dedine: Tancu sa nevyhli poslankyne, primátor, ani nový prednosta! FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Fašiangy, teda čas medzi Tromi kráľmi a Popolcovou stredou, sa majú niesť v duchu hodovania a zábavy. Nečudo, hneď po pochovaní basy má totiž nastať 40 pôstnych dní. V Žiari predpôstne oslavy vyvrcholili včera.

Veselý pochod bolo vidieť a počuť hneď ako sa vynoril spoza bieleho domu. Rozjarených fašiangovníkov na námestí vítal primátor, dve mestské poslankyne a aj novopečený prednosta. Tancovačke sa nevyhol nikto.

Členov pochodu primátor napokon pohostil lákavo vyzerajúcimi šiškami a tiež, ako inak, pohárikom. Fašiangy po žiarsky ale na námestí len začali. Pokračovalo sa v Hlavnej sále MsKC, kde vystúpil spevácky súbor Sekera, folklórny súbor Hron a tiež exkluzívni hostia, sólisti Donského kozáckeho chóru.

Čítajte tiež: Už teraz si zapisujte do kalendárov: Prehľadný ZOZNAM februárových akcií v Žiari

Takto sa veselilo na námestí: Tancovačke sa nevyhli ani primátor s prednostom
33
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM