Kultúra

Festival Cap á l'Est odštartuje v Kremnici: Vystúpenie francúzskeho dua na hrade

Počas koncertného turné sa predstaví duo francúzskych umelcov Jean-Louis Cassarino a Maxime Denis. Začnú v Kremnici.

Ilustračný obrázok k článku Festival Cap á l'Est odštartuje v Kremnici: Vystúpenie francúzskeho dua na hrade
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Už po trinásty raz sa otvárajú brány festivalu Cap á l'Est v regióne, ktorý v roku 2019 opäť uvedie svoj program aj kremnickému publiku. Počas koncertného turné po Banskobystrickom kraji sa predstaví duo francúzskych umelcov Jean-Louis Cassarino a Maxime Denis.

,,Vystúpenie na otváracom koncerte v Kremnici prinesie naozajstný zážitok pre milovníkov šansónov. V programe s názvom „A l’ombre des maris“ sa interpreti a publikum ponoria do sveta piesní Georgesa Brassensa a vzdajú tak poctu jeho unikátnemu citu pre ženy a všetko, čo s láskou súvisí," informovala Miriam Kostrianová z kremnického Múzea mincí a medailí.

Festivalová cesta regiónom sa začne v nedeľu 11. augusta 2019 o 17.00 h v Kostole sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici. Okrem Kremnice sa títo dvaja francúzski umelci predstavia tiež v Banskej Bystrici, Zvolene a Banskej Štiavnici, kde bude pokračovať program Európskeho festivalu poézie, divadla a hudby Cap á l’Est. Koncertné turné sa koná s podporou občianskeho združenia Capalest a pod záštitou predsedu Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM