Barbara Dallosová Rôzne Správy

Festival vína v žiarskom parku: Štrngneme si aj na nádvorí kaštieľa

Populárna ochutnávka vín pod storočnými lipami sa blíži. Novinkou bude možnosť nazrieť do priestorov, ktoré bežne sprístupnené nie sú.

Ilustračný obrázok k článku Festival vína v žiarskom parku: Štrngneme si aj na nádvorí kaštieľa
16
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Minulú jar mal vínny festival v Parku Štefana Moysesa premiéru. Žiarčania si vychutnali vína od slovenských vinárov v niekoľkých stánkoch umiestnených na trávnatej ploche pod kaštieľom. Akcia mala úspech a žiarska radnica v spolupráci s MsKC avizujú druhý ročník ochutnávky pod holým nebom, a to na sobotu 18. mája.

Slávnosť s názvom Víno v parku podľa zverejneného programu odštartuje o druhej poobede a ponúkne okrem samotných vínnych stánkov aj regionálne špeciality a sprievodný program. Od druhej do podvečerných hodín vystúpia Folklórna skupina Rozmarín z Pliešovskej kotliny, Conquet – jazzband a banskobystrická kapela Džipsís&Gádžos na čele so žiarskou speváčkou Karolínou Kantorovou. Programom bude sprevádzať Marián Vojtko.

Ako na svojom oficiálnom facebookovom profile oznámil primátor mesta Peter Antal, novinkou tohtoročnej slávnosti bude sprístupnenie časti areálu biskupského kaštieľa. Žiarčania si budú môcť pozrieť kaplnku a nádvorie, ktoré zdobí mohutný platan. Ten dalo mesto pred sprístupnením priestoru ostrihať.

,,Tento približne 100-ročný strom to už potreboval. Dôvodom však bolo aj to, že nádvorie kaštieľa a kaplnku chceme po prvýkrát, sprístupniť verejnosti, a to počas Festivalu vína, ktorý sa bude konať v Parku Štefana Moysesa 18. mája od 14.00 hodiny," inrmoval primátor.

Historický kaštieľ mesto kúpilo od súkromníka minulý rok. Presunúť doň chce v budúcnosti niekoľko inštitúcií. V pláne je tiež zriadenie domova pre seniorov v jeho priestoroch.

Pozrite si zábery z minuloročnej vínnej slávnosti v parku v priloženej galérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM