Martin Károly Kremnica

Filmárska skupina KOVEBO v kremnickej Akropole

Meditatívne, provokačné, zábavné ale najmä originálne filmy prezentovala skupina KOVEBO, 12. januára, kremnickému publiku v kine Akropola.

KOVEBO Group je umelecká skupina pozostavajúca z gitaristu Dávida Kollára a dvoch režisérov – Michaila Vernera a Erika Bošnáka. Táto skupina sa zaoberá tvorobou filmov či už hraných, alebo experimentálnych. Sú to filmy krátkometrážne a strednometrážne, pričom dlhometrážny film je momentálne v štádiu prípravy.

Skupinu záložil slovenský gitarista a skladateľ Dávid Kollár, ktorý pre filmy komponuje hudbu a pomáha s produkciou. Pomimo toho sa občas objaví aj ako herec. Ďalšími členmi sú Michail Verner, mladý režisér narodený v Rusku a Erik Bošnák, režisér ukrajinského pôvodu, ktorý momentálne študuje filmovú réžiu v Bratislave. Táto skupina, ktorej názov je odvodený od priezvisk jej členov (KOllár, VErner, BOšnák) má na konte štyri filmy, pričom ďalšie tri sú momentálne v produkcii. Doterajšie filmy boli prezenotvané širokej verejnosti a získali vysoké uznanie publika a aj kritikov. Pomimo tvorby sa KOVEBO podieľa aj na organizátorskej činnosti, o čom svedči BASTION FILM FESTIVAL, ktorého spoluorganizátorom a dramaturgom je Dávid Kollár. Na tomto filmovom festivale, ktorý v lete 2009 zahájil svoj prvý ročník boli prezentované filmy KOVEBO Group, ale taktiež aj iná slovenská tvorba a taktiež aj svetová tvorba. KOVEBO podstúpilo prezentáciu filmov v Krakowe počas jesene 2009.

Filmy si môžete pozrieť aj tu: http://www.davidkollar.sk/

Film /Arsy Versy/, ktorý zatiaľ získal najviac ocenení a rozhodne stojí zato vidieť ho nájdete tu: http://festival.azyl.sk/2009/index.php?…

Filmárska skupina KOVEBO v kremnickej Akropole
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM