Barbara Dallosová Rôzne Správy

Fortunaligové Pohronie má svoju hymnu: Do spevu sa dali aj futbalisti, VIDEO

Pod hymnu novopečeného fortunaligového klubu sa podpísali miestni hudobníci. Rolu spevákov si ale strihli aj samotní hráči. Vypočujte si výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Fortunaligové Pohronie má svoju hymnu: Do spevu sa dali aj futbalisti, VIDEO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Mestom aktuálne rezonuje ošiaľ, ktorý vyvolal vstup klubu FK Pohronie do Fortuna ligy. Naši hráči majú za sebou už aj prvý zápas na domácej pôde. Premiérovo sa postavili známemu súperovi, bratislavskému Slovanu. Zábery zo stretnutia nájdete v priloženej galérii.

Pod novú klubovú pieseň My sme osy, ktorou by mali počas zápasov burácať tribúny, sa podpísali lokáni hudobníci. Zoskupenie Janko Kulich & priatelia prizvali na nahrávanie aj hráčov. Ako vysvetľuje Janko Kulich, muzikanti od začiatku vedeli, že to hymna Pohronia musí byť rocková pecka.

Futbalisti spevákmi

V druhej vlne nahrávania sa hudobníci stretli aj s hráčmi z Pohronia. Futbalisti aj s trénermi sa stretli v žiarskom Dome kultúry s cieľom ,,naučiť" športovcov spievať, aby si v pesničke mohli strihnúť aspoň pár tónov.

,,Tréneri nám vyčlenili jednu hodinu medzi tréningami, ktorú sme nakoniec ani celú neminuli. Chalani boli fantastickí a okamžite dávali to, čo sme im predspievali. A to ani samotnú pieseň nepočuli. Nahrali sme si aj ich tradičný pokrik a po necelej polhodinke sme mali natočené všetko čo sme chceli. Síce sme im sľúbili, že ich spevy v štúdiu doladíme, ale nakoniec sme sa rozhodli, že to ani nebude potrebné a necháme ich autentické. Sú to rodení speváci!," hovorí Kulich s úsmevom.

Pred skladbou My sme osy vznikla predchodkyňa s názvom My sme Pohronie. ,,Určite sa nájdu ľudia, ktorí budú porovnávať obe tieto piesne. Niekomu sa bude páčiť viac prvá, iným zase rocková novinka. Každá z nich je však úplne iná. Jediným pojítkom skladieb je fráza My sme Pohronie, ktorú sme schválne použili ako odkaz na pôvodnú pieseň," dodáva Kulich.

Pribudne videoklip

Skladba je odpremiérovaná s liric videom, teda je doplnená o text, aby ho fanúšikovia dokázali lepšie zachytiť a naučiť sa ho. Na klasickom videoklipe sa ale už pracuje.

,,Už od prvého nahrávania skladby sa priebežne nahráva aj videoklip pod taktovkou mladého kameramana Martina Grúbela. Zahrajú a zaspievajú si v ňom aj samotní futbalisti, klip bude z väčšej časti tvorený zábermi zo zápasov, tréningov, šatne či ihriska. Videoklip by sme chceli odpremiérovať priamo na City feste na veľkej obrazovke a možno si ju zahráme aj naživo so Sitňanom a futbalistami," naznačuje Kulich.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM