Barbara Dallosová Rôzne Správy

FOTKY, z ktorých mrazí: Šteniatkam z Kortíny ide o život, pomôcť môžete aj vy!

Odchyt v miestnej osade priniesol žiarskemu útulku deväť nových obyvateľov. Pre tie najmladšie psíky môžu byť dni v koterci životu nebezpečné...

Ilustračný obrázok k článku FOTKY, z ktorých mrazí: Šteniatkam z Kortíny ide o život, pomôcť môžete aj vy!
10
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Akcie zamerané na odchyt psov sa v lokalite pod Kortínou realizujú pravidelne. Zúčastňuje sa na nich Mestská polícia i pracovníci miestneho útulku. Psíky, ktoré v mnohých prípadoch žijú v nevyhovujúcich podmienkach, často končia práve v kotercoch žiarskeho útulku, ktorý prevádzkuje Občianske združenie (OZ) Strážni anjeli. Tak je tomu i po stredajšej (31.5.) akcii. Ako pre Žiar24 potvrdil správca útulku Dušan Kováč, zo zlých podmienok bolo prevezených celkom deväť psíkov, medzi nimi i šteniatka.

Ako vždy zdôrazňujú pracovníci útulku, pre šteniatka môže byť pobyt v útulku životu nebezpečný, striehne na nich totiž smrteľný paravírus. Zachrániť psíky môže i dočasná opatera na približne dva mesiace, kým budú mať všetky potrebné očkovania, ktoré ich pred ochorením uchránia.

Najmenšiemu čerstvo odchytenému šteniatku, fenke Bambi, sa podľa správcu útulku už pošťastilo vybaviť dočasnú opateru, na svojich záchrancov ale stále čakajú psie sestričky Romi a Domi a chlpáč, ktorý dostal meno Tesco (foto psíkov v galérii). Romi a Domi žili podľa slov pracovníkov útulku doslova na smetisku, nešťastník Tesco zas na krátkej reťazi bez jedla a vody.

Ak máte záujem o adopciu, alebo viete pomôcť poskytnutím dočasnej opatery, kontaktujte správcu útulku Dušana Kováča na tel. č. 0948 082 206. Viac informácií i ostatné psíky, ktoré sú určené na adopciu, nájdete na facebookovej stránke útulku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM