Barbara Dallosová Rôzne Správy

FOTO bláznivej výzdoby pri Žiari: Pozrieť si ju prišli stovky ľudí

Jesennej výzdobe dedinky pri Žiari sa nedá konkurovať. A to všetko zvládlo len pár miestnych obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO bláznivej výzdoby pri Žiari: Pozrieť si ju prišli stovky ľudí
Zdroj: Obec Dolná Trnávka (S.Kuchyňa)

Jesenná výzdoba Dolnej Trnávky sa nedá prehliadnuť. Tekvicové dni sú v obci tradíciou a vždy po nich zostávajú v uliciach originálne výtvory. Počas slávností, ktorými dedinka ožila pred pár dňami, sa varilo i ochutnávalo, ale predovšetkým kochalo tekvicovými dielami. Akciu, ako aj samotnú výzdobu, si organizujú a realizujú miestni.

Minulú jeseň patrili medzi najzaujímavejšie tekvicové kúsky stvárnenie slovenskej rodiny, ovečky, vtipne poňatý unavený bača, či dokonca ,,mimoňi".

FOTO z minulého ročníka sme vám priniesli tu: Výzdoba, aká sa len tak nevidí: V dedinke pri Žiari majú tekvicového baču i mimoňov

Zdroj: Obec Dolná Trnávka (S.Kuchyňa)

Núdza o nápady nebola ani túto jeseň. Mimoni si získali obľubu a našli si miesto aj v tohtoročnej výzdobe. Tekvice sa premenili aj na pirátov či na stádo husí i s pastierkou. Ako hovorí starostka Dolnej Trnávky, Katarína Lajčiaková, výzdoba v uliciach obce ešte stále je, hoci už trochu skromnejšia ako počas slávností.

,,Uzavreli sme kapitolu piatich rokov, na šiesty ročník chystáme novinky. Účasť bolo dosť veľká, napočítali sme približne tých 250 – 300 ľudí," skonštatovala na margo ročníka starostka.

Tekvicová výzdoba v Dolnej Trnávke púta pozornosť už z diaľky
10
Galéria
Zdroj: Obec Dolná Trnávka (S.Kuchyňa)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM