Barbara Dallosová Správy

FOTO: Jar sa zobudila aj v žiarskej minizoo, niektoré zvieratá si pozornosť vyslovene užívajú :)

Začiatok roka priniesol žiarskej minizoo aj smutné udalosti, momentálne je ale opäť dôvod na úsmev a na ceste je ďalší prírastok. Slnečné lúče lákajú do zoo návštevníkov a zvieratká si svojich 15 minút slávy vychutnať rozhodne vedia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jar sa zobudila aj v žiarskej minizoo, niektoré zvieratá si pozornosť vyslovene užívajú :)
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V žiarskej minizoo v Parku Štefana Moysesa sa nachádza niekoľko druhov zvierat, medzi nimi napríklad oslíky, pštrosy, kengury, kamerunské ovce, ovce domáce či zajace. Zoo v prostredí košatých stromov s jazierkom lemovaným lavičkami sa teší obľube najmä v teplejšom období roka.

Ďalší kengurí prírastok

Rodinku kengúr červenokrkých minulý rok doplnilo mláďatko maminy Skippy. Z vaku jednej z kengúr vyhrievajúcej sa na slnku teraz vykúkal ďalší nesmelý pohľad. Austrálsky kútik bude mať teda o ďalšieho člena viac, smutnejšia je už ale bilancia prírastkov medzi ovečkami.

Začiatkom tohto roka sa v zoo narodili tri mláďatá ovce kamerunskej a jedno mláďa ovce domácej. Dve z mláďatiek ovce kamerunskej však na svete dlho nepobudli.

,,Žiaľ, dve mláďatá z tých troch uhynuli, ráno sme ich tak našli. Nevieme čo sa stalo, príroda si to tak zrejme zariadila, vysvetľuje správca mini zoo Vladimír Müller.

Víkendy býva plno

Kenguria rodinka bola trošku plachá, kozy a ovce si ale prítomnosť nášho objektívu pri rannom kŕmení nadovšetko užívali. Azda najväčší rešpekt vyvolávajú v návštevníkoch pštrosy so silnými nohami a zobákmi. Pipo a Pipa, ako dvojicu exotických vtákov oslovoval správca, vraj ale neublížia.

,,Ono sa to nezdá, ale sú plaché a keď si zvyknú na človeka tak vedia byť verné ako psík," hovorí Müller s úsmevom.

Mini zoo okrem prehliadky zvierat, z ktorej majú radosť najmä deti, ponúka aj pokojné prostredie obklopené zeleňou. A tiež, neplatí sa tu žiadne vstupné. S oteplením podľa správcu priestory zoo ožili. ,,Ľudí chodí s jarnými dňami čím ďalej tým viac, obzvlášť cez víkendy, ešte keď je slniečko tak je tu kopec ľudí," dodáva o návštevnosti.

FOTO: Jarné ráno v žiarskej mini zoo
15
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM