Barbara Dallosová Rôzne Správy

FOTO momenty zo Štiavnice z 90. rokov: TOP je natáčanie hollywodskeho filmu

Bezstarostná mládež hrajúca na bongá na schodoch Banského úradu, ale aj zábery z natáčania amerického filmového štábu. Videli ste niekedy tieto retro fotky?

Ilustračný obrázok k článku FOTO momenty zo Štiavnice z 90. rokov: TOP je natáčanie hollywodskeho filmu
11
Galéria
Zdroj: TASR

Banská Štiavnica je v súčasnosti skloňovaná predovšetkým ako mekka turizmu. Spleť historických uličiek, okolité tajchy či zrenovovaná kalvária týčiaca sa nad mestom lákajú domácich návštevníkov i zahraničných turistov. Štiavnica sa tento rok tiež zhostila úlohy Mesta kultúry Slovenskej republiky.

Ako ale vyzeral život v meste krátko pred miléniom? Prinášame niekoľko archívnych fotiek z Banskej Štiavnice z konca deväťdesiatych ro­kov.

Zábery zachytávajú bezstarostnú mládež na schodoch Banského úradu, trochu bizarné imatrikulácie fakulty ekológie, súťaž v pretláčaní či rozkopané centrum počas obnovy historickej dlažby. Čerešničkou sú fotky z nakrúcania amerického filmu Tretí zázrak z roku 1999. Scény s náletom spojeneckých bombardérov vznikali priamo v banskoštiavnickom centre. Na jednej z fotiek je aj známa režisérka Agnieszka Holland.

Pozrite si aj trailer k filmu Tretí zázrak (The Third Mirracle). Nájdete tam tie momenty točené v štiavnickom centre?

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM