Barbara Dallosová Krimi

FOTO priamo z miesta: Muži zákona objasnili, čo sa vlastne stalo s autobusom pri Hrone

Hrozivo vyzerajúca nehoda v Ladomerskej Vieske. Podľa slov polície sa autobus naklonil a prevážil do mŕtveho ramena Hrona, šťastím bolo, že sa zachytil o stromy. Čítajte podrobnosti od mužov zákona.

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z miesta: Muži zákona objasnili, čo sa vlastne stalo s autobusom pri Hrone
Zdroj: Policajný zbor SR

O dopravnej nehode (6.6.), po ktorej zostal nad rybníkom pri vstupe do Žiaru nad Hronom visieť autobus, sme vás informovali hneď ráno.

Podľa policajných informácií je v týchto chvíľach cesta prejazdná, obmedzenia, ktoré pretrvávali takmer celé doobedie, sú už odstránené.

Vodičovi prišlo nevoľno

Ako potvrdili hasiči už v ranných hodinách, v havarovanom autobuse nesedeli počas nehody žiadni cestujúci. Vodič z Nitry podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej vykonával autobusovú linku z Tekovských Nemiec do Žiaru nad Hronom, pričom o 6:50 hod. na zástavke pri hasičoch vyložil posledných cestujúcich.

Ako ale pokračovala hovorkyňa, už pred ukončením linky pociťoval vodič miernu nevoľnosť a s autobusom sa chcel presunúť na určené miesto do areálu Slovenskej autobusovej dopravy (SAD).

Autobus zachytili stromy

,,Počas presunu mu pri mŕtvom ramene rieky Hron prišlo nevoľno až do takej miery, že sa prestal venovať vedeniu autobusu, ktorý zišiel mimo cestu a vodič precitol až na náraz autobusu do zábradlia. Následne začal brzdiť, po ceste ešte poškodil dopravnú značku. Nakoľko na mieste bol strmý zráz, autobus sa naklonil a ľavým bokom sa oprel o stromy a k prevráteniu nedošlo," opísala samotný náraz Faltániová.

Ako dodala, vodič utrpel iba ľahšie poranenie ruky od rozbitého čelného skla a bol na mieste jednorázovo ošetrený. Alkohol u vodiča podľa mužov zákona zistený nebol a spôsobená škoda je zatiaľ odhadnutá na 15 600 eur.

Nehoda autobusu pri Žiari: Nad vodou zostal visieť len vďaka stromom
6
Galéria
Zdroj: Vladimír Marek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM