Martin Károly Krimi

FOTO: V Nemaku horelo

Nad ránom, 10. januára vypukol vo výrobnej hale spoločnosti Nemak Slovakia, so sídlom v žiarskom premyslenom parku, požiar. Predbežná škoda je odhadnutá na 35 000 Eur, nikto sa nezranil.

Z automatickej naberačky vyšplechol tekutý kov,“ vysvetľuje vznik požiaru Ing. Vladimír Rapčan prokurista spoločnosti Nemak Slovakia, jedného z najväčších zamestnávateľov v žiarskom regióne.

Požiar bol síce lokálne operátormi zlikvidovaný, ale nasávacie potrubie nasalo tekutý kov a požiar sa rozšírili potrubím, čím sa vznietila aj strecha nad výrobnou halou. Požiar vznikol na konci rannej zmeny, presne o 5.13 hod..

Na miesto požiaru niekoľko minút po ohlásení prišli hasiči Závodného hasičského útvaru, ktorý požiar zlikvidovali za necelé 4 hodiny. Podľa Rapčana vznikla spoločnosti, ktorá sa zaoberá vývojom, výrobou, distribúciou high – tech hliníkových komponentov pre automobilový priemysel, škoda vo výške približne 35 000 Eur.

Dôležité ale je, že sa nikomu nič nestalo,“ dopĺňa Vladimír Rapčan. Spoločnosť bola nútená odstaviť tri výrobné linky, do troch dní by v nich, by podľa slov prokuristu, chceli opätovne obnoviť výrobu.

/mak/

Nemak poziar
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM