Rôzne Správy

FOTO výzva nielen pre Kremničanov: Namierte objektív na historické mestečko

Bezplatná dielňa je určená pre úplných amatérov, ale aj pokročilejších fotografov. Najlepšie zábery budú visieť priamo na kremnickom hrade.

Ilustračný obrázok k článku FOTO výzva nielen pre Kremničanov: Namierte objektív na historické mestečko
Zdroj: TASR

Pre začínajúcich, ale aj pokročilejších fotografov – amatérov s vlastným fotoaparátom pripravila Knižnica Jána Kollára v Kremnici na 21. septembra tvorivú dielňu Kremnica okom objektívu.

Ako informovala Veronika Cimrová z knižnice, témou tvorivej dielne je krajinná fotografia – pamiatky mesta Kremnica ako areál hradu, Štefánikovo námestie, Zámocké námestie a iné zaujímavé miesta. Podujatie budú tvoriť dve časti – praktická a teoretická.

,,Jeho zámerom je poskytnúť účastníkom podmienky, ktoré im umožnia pracovať pod vedením odborného lektora a rozvíjať ich umeleckú tvorivosť i technickú zdatnosť," podotkla Cimrová. Záujemcovia o tvorivú dielňu sa môžu prihlásiť do 18. septembra.

Výstupom tvorivej dielne bude výstava vzniknutých prác v areáli Mestského hradu v Kremnici s jazzovým koncertom, ktorý sa uskutoční 28. septembra v Kostole sv. Kataríny. Spoluorganizátorom podujatia je NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM