Barbara Dallosová Šport

FOTO z netradičnej súťaže: Toto museli Žiarčania zopakovať viac než stokrát

Žiarski karatisti sa so sezónou lúčili, ako inak, športom. Tentoraz sa ale postavili pred naozaj neobyčajnú výzvu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z netradičnej súťaže: Toto museli Žiarčania zopakovať viac než stokrát
1
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Žiarsky karate klub sa lúčil so sezónou nevšedným maratónom v telocvični na štvorke (29.6.). Ako vysvetľuje tréner Miloš Vígľašský, išlo o otvorený maratón v cvičení prvej majstrovskej kata Sajfa štýlu Goju Ryu.

,,Každý jeden účastník tejto netradičnej aktivity musel zacvičiť túto kata 108 ráz, za čo získal sladkú odmenu a certifikát. Dve desiatky cvičencov karate všetkých vekových kategórií si úspešne vyskúšali v teplotných podmienkach japonskej Okinavy spoločné cvičenie tejto tradičnej kata," objasňuje záhadný názov súťaže Víglašský s tým, že v číslo 108 je symbolické.

Ako Vígľašský zhodnotil zverencov, výzvy sa nezľakli 108 kata odcvičili s gráciou. ,,Som rád, že okrem japonskej Okinavy sa táto tradícia úspešne dostala aj k nám na Slovensko," konštatuje tréner. Aj on sám si japonskú výzvu vyskúšal a pod dohľadom Mojmíra Feldsama ukončil sezónu spolu s trénerským kolegom Ľubomírom Striežovským a úspešnými klubovými pretekármi akými sú pretekári Šimon Sečkár, Adam Hudec, Jozef Šipkovský, Nikola Kršiaková, tak aj nepretekári ako Dušan Volf, Vladimír Puliš, Peter Riško, Peter Zajko, Viktória Pavlová a ďalší.

,,Po páskovaní, kata maratóne a klubovom guláši tak môžeme začať prázdninovať, aby sme v novej sezóne mohli opäť v plnej sile úspešne reprezentovať naš klub a naše mesto," dodáva k záveru sezóny Vígľašský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM