Barbara Dallosová Rôzne

FOTO zo svadby snov: Pár z dedinky pri Žiari si vybral pre deň D nevšedné miesto!

Maja a Anton spečatili svoju lásku na zaujímavom mieste. Na tom istom, ktoré si pre svoj deň D vybrali napríklad aj tenista Novak Djokovic so snúbenicou...

Ilustračný obrázok k článku FOTO zo svadby snov: Pár z dedinky pri Žiari si vybral pre deň D nevšedné miesto!
Zdroj: súkr. archív M. Rajnohová

Mária a Anton Rajnohovci z Hornej Ždane tvorili pár už dlhé roky. Podnetom, prečo svoju lásku zoficiálniť, boli všetečné otázky ich malého synčeka.

,,Máme veľmi šikovného a vnímavého syna, ktorý mal vtedy 3 roky a nešlo mu do hlavy, prečo sa on volá Rajnoha a ja Kopčanová, tak nám napadlo, že by sme sa mohli vziať, aby náš syn v tom mal už konečne jasno," vysvetľuje s nadhľadom Majka, dnes už Rajnohová.

Z typických svadobných lokalít v okolí Žiaru nad Hronom si ale snúbenci nevybrali. Rozhodli sa povedať si áno na mieste, na ktoré majú tie najkrajšie spomienky. Svadba prebehla v Čiernej Hore v časti Svätý Štefan. Rozprávkové miesto leží na myse, obklopené priezračným morom.

Ako prvý slovenský pár

Ako vysvetlila Maja, na tomto mieste už uzavreli manželstvo aj páry, v ktorých bol jeden zo snúbencov slovenskej národnosti, ako čisto slovenský pár majú ale manželia z Hornej Ždane prvenstvo.

Spomienky na Čiernu Horu sa im spájajú s príjemnou dovolenkou a tak si povedali, prečo nie. ,,Aby to nebolo len také všedné, keď je to po toľkých rokoch spolužitia, tak prečo nie v Čiernej Hore. Naša kamarátka nám povedala, že by nám s tým pomohla, keďže chodí do Čiernej Hory už 13 rokov, tak sme to spolu skúsili a vyšlo to. Samozrejme, bolo potrebné mať pár správnych ľudí, ktorí k tomu prispeli," opisuje odhodlávanie svadbu za hranicami Maja.

Rozprávková deň

Keďže o slnečné dni v tejto dovolenkovej destinácii nie je núdza po väčšinu roka, vrtochov počasia sa snúbenci báť nemuseli.

,,Samotný obrad bol rýchly aj keď sme museli mať tlmočníka. Ani sme sa nenazdali a svojím ,,áno,, a podpísaním dokumentov sme boli manželia. Potom nasledoval malý prípitok a fotenie s profesionálnym fotografom na pláži. Tomu sa hovorí romantika – biele šaty, more, slnko… Neskôr sme mali klasickú svadobnú hostinu v reštaurácii, ktorá sa nachádza v apartmáne. Zvykom domácich je privítať novomanželov troma výstrelmi do vzduchu, čo náš domáci nevynechal. Zábava spojená s tancom, dobrým jedlom, pitím a dobrou partiou trvala do rána," opisuje Maja svoju svadbu snov.

Ako však s úsmevom spomína, naskytli sa aj neplánované momenty. Nevesta plná dojatia totiž skoro zabudla na svadobnú kyticu. Situáciu našťastie zachránili pohotoví svadobčania.

Netreba sa báť

Na svadbu za hranicami krajiny si netrúfne každý. Obavy sa najčastejšie spájajú so zložitým vybavovaním či finančnou náročnosťou. Rajnohovci ale tvrdia, že všetko sa dá zvládnuť a svoj výber neoľutovali ani na chvíľu.

,,Netreba sa toho báť. Keď máte správnych ľudí okolo seba a to my sme mali, tak máte spojenie dovolenky, romantiky a úžasných zážitkov. Keby som si to mala zopakovať, určite by som to spravila znova," zhodnotila Maja.

Rajnohovci sú manželmi už rok a svoje prvé výročie sa rozhodli osláviť, ako inak, dovolenkou s priateľmi na mieste činu – v Čiernej Hore.

Nedorozumenie s menom

Na svoj sobáš majú manželia krásne spomienky, nechýba ale ani historka, na ktorej sa dnes dobre zabávajú. Hoci počas obradu asistoval tlmočník, jazyková bariéra aj tak zaúradovala. Majka sa tak vrátila na Slovensko s trošku iným priezviskom, než si predstavovala.

,,Menší šok sme zažili, keď nám vydali sobášny list , pretože moje priezvisko nebolo Rajnohová, ale Rajnoha,„ hovorí so smiechom: ,,Pri sobáši sa ma pýtali, či si vezmem manželove priezvisko. Vôbec nám v tej chvíli ale nenapadlo, že oni koncovku v ženských priezviskách ,,ová“ nemajú, tak že som bola Mária Rajnoha. Našťastie sa nám to podarilo vybaviť na Slovensku a máme vydaný aj slovenský sobášny list s mojím priezviskom Rajnohová."

Maja a Roman si splnili sen: Rozprávková svadba pri mori
7
Galéria
Zdroj: súkr. archív M. Rajnohová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM