Barbara Dallosová Rôzne Správy

Fotogenické výlety neďaleko Žiaru: 3 miesta, z ktorých prinesiete krásne zábery + bonus

Radi sa pozeráte na svet cez objektív? A ešte radšej z výšky? Jesenná príroda v týchto dňoch priam pózuje. Vyberte sa na lov záberov.

Ilustračný obrázok k článku Fotogenické výlety neďaleko Žiaru: 3 miesta, z ktorých prinesiete krásne zábery + bonus
Zdroj: TASR

Pochopiteľne, najkrajší zážitok, aký si môžete odniesť z výletu do prírody, je pocit. Dnes je ale samozrejmosťou pekné okamihy aj zaznamenať. Či už patríte k nadšencom, ktorí so sebou nosia niekoľko objektívov, alebo ste len bežný smartfónový fotograf, z týchto miest bez pekných záberov určite neodídete.

Jeseň už preháňa prírodu celou škálou farieb, teploty ale stále neklesli tak, aby sme na výletoch do prírody drkotali zubami. Využite to, kým sa dá! Za peknými panorámami netreba chodiť ďaleko…

Výhľady z Kremnických vrchov

Slnečnejšie jesenné dni využívajú ľudia na turistiku aj v Kremnických vrchoch. Z hrebeňa Kremnických vrchov pri Skalke sa návštevníkom naskytne hneď niekoľko priam gýčovo krásnych panorám. Svet z výšky si tu vyslovene pýta pozornosť objektívu.

Okrem toho, pohľady z hrebeňa pri Slakke v pozadí s Banskou Bystricou a na horizonte s Poľanou a hrebeňom Nízkych Tatier sú balzamom na dušu.

Rozhľadňa Háj

Ďalšie z miest, kde sa vám rozostrie krajina ako na dlani, je rozhľadňa Háj. Moderná rozhľadňa nad Novou Baňou patrí medzi tie novšie. Postavená je z prírodných materiálov a má tri vyhliadkové poschodia.

Najvyššie s vystúpenou podlahou do všetkých strán sa nachádza vo výške 12 metrov. Okrem Novej Bane pohľady z rozhľadne smerujú na Štiavnické vrchy, Pohronský Inovec, Vtáčnik a vstup na stredné Slovensko, Slovenskú bránu ale aj kus známej cesty R1. Zábery ako vyšité…

Vynovená bašta

Opäť trochu iný pohľad z výšky ponúka svah nad obcou Štiavnické Bane. Tu foťák môžete namieriť nielen na výhľady okolo, ale aj na vynovené lákadlo, zrekonštruovanú baštu, ktorá bola súčasťou protitureckého opevnenia. Obec tu vytvorila múzeum, ktoré približuje slávneho rodáka Maximiliána Hella ale aj významné míľniky a prvenstvá Štiavnických Baní

Zábery z najvyššieho bodu vás ale budú stáť trochu úsilia. Bašta sa nachádza v strmom svahu a vedie k nej 175 schodov. No stojí to za to.

Bonus

Čarovné zábery z výšky môžu vzniknúť aj priamo v meste. A to na jednom konkrétnom mieste v jeden konkrétny deň. V Banskej Štiavnici už tradične chystajú dušičkové podujatie, v rámci ktorého si môžu návštevníci pozrieť aj krásne vysvietené mesto z veže Nového Zámku. Nočná prehliadka expozície s vyhliadkou tento rok pripadne na tretieho novembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM