Ľudovít Havra Futbal

Futbalová detektívka rozlúštená: Zápas sa kontumuje!

V nedeľu sa v Janovej Lehote odohral kuriózny zápas, keď na ihrisko nastúpil za hostí z Ihráča neznámy hráč, ktorý sa presadil aj strelecky. Na rokovaní Oblastného futbalového zväzu sa rozhodlo o kontumácii zápasu v prospech domácich.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová detektívka rozlúštená: Zápas sa kontumuje!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

V utorok sme vás informovali o kurióznom zápase v najnižšej okresnej lige. Za Ihráč nabehol v druhom polčase hráč, ktorý nebol na súpiske. Vystupoval pod menom Slavomír Feben. Možno by si to nikto nevšimol, keby Feben nevsietil gól. Viac o tomto zápase nájdete TU: Kuriózny zápas v Janovej Lehote: Na trávnik nabehol údajne falošný hráč

Zápas je kontumovaný v neprospech Ihráča

Kontumáciu zápasu v prospech Janovej Lehoty potvrdil Pavol Vanka, referent komisie mládeže Oblastného futbalové zväzu v Žiari nad Hronom. „Áno, na zápas nastúpil neznámy hráč a zápas bude kontumovaný v prospech domácich z dôvodu porušenia článku 100/i – neoprávnený štart hráča na cudzí registračný preukaz“, vyjadril sa pre ziar24.

Hráč, ktorý nastúpil pod menom Feben, je tiež registrovaný hráč Ihráča a on sám nevedel, že hrá pod cudzím menom“, dodáva Vanko s tým, že podobné prešľapy sú pomerne bežné.

Keďže Ihráč hral oslabený, z dôvodu, že neprišiel Feben ani ďalší dvaja náhradníci, povolali tohto neznámeho hráča, ktorý je ale tiež registrovaný na Ihráči. Jediný problém je, že sa nevolá Feben a bolo potrebné ho len dopísať na súpisku.

Kto urobil chybu?

Chybu tak zrejme urobil klub z Ihráča, ktorý nedopísal meno hráča do súpisky, predtým ako nastúpil na ihrisko, pritom tam boli údajne ešte 3 voľné kolonky. Rozhodca si ho po zápase predvolal a hráč sa priznal, aj keď bol zrejme sám prekvapený z toho, že bol označený za neznámeho hráča.

Prezident ihráčskeho klubu, Peter Slašťan si chybu priznal, pričom o kontumácii v čase kontaktovania ešte nevedel. „Zrejme viete viacej ako ja“, odpovedal, keď sme ho informovali o rozhodnutí komisie. „Áno, je to pravda, spravili sme chybu a zápas sme si prehrali sami. Išiel som hráčovi po registračku, ale nestihol som sa včas vrátiť“.

Falošný hráč sa volá Róbert Henžel a hral pod menom Slavomír Feben.

Janova Lehota je spokojná

Prezident klubu v Janovej Lehote, Jozef Šipkovský opísal incident nasledovne: „Počas celého zápasu sme boli jednoznačne lepším mužstvom. V prvom polčase sme zahodili veľa šancí a hlavne brankár hostí podal vynikajúci výkon“, povedal na úvod.

Po strelení druhého gólu Ihráča a vyhlásení, že jeho autorom bol Feben, sme zistili, že niečo nie je v poriadku. Hráča gólu som osobne poznal a vedel som, že je to Robo Henžel. Hneď sme o tom informovali rozhodcu a následne sa zistilo, že hrá na cudziu registračku, keďže tú svoju tam nemal“.

V Janovej Lehote tak panuje spokojnosť, ktorej dôvodom je hlavne vysoký náskok pred rivalom z Ihráča, ale Šipkovský upozorňuje na výkon svojich hráčov, „Hrali sme dobre, ale keby sa Ihráč nedopustil tejto chyby, prehrali by sme“.

Kvôli tejto banálnej chybe príde Ihráč o 3 body z zrejme aj o možnosť vyhrať súťaž, keďže Janova Lehota si tak vytvorí 10 bodový náskok ako to odzrkadľuje aj nasledujúca tabuľka.

II. TRIEDA – SEVER

15. kolo

J. Lehota – Ihráč 3:0 – kontumácia

Aktuálna tabuľka II. triedy – sever:

# Klub Zápasy V R P Skóre Body
1. J. Lehota 11 10 1 0 51:9 31
2. Ihráč 11 7 0 4 35:19 21
3. Piteľová 11 6 2 3 27:27 20
4. Krahule 11 6 1 4 33:22 19
5. Tr. Hora 11 5 3 3 26:26 18
6. Jastrabá 10 5 2 3 21:20 17
7. Kr. Bane 11 4 3 4 19:16 15
8. Šaš. Podhradie 11 3 4 4 22:23 13
9. Hr. Dúbrava 11 1 4 6 19:38 7
10. Kopernica 11 1 1 9 14:40 4
11. Nevoľné 11 1 1 9 12:39 4

Kompletné výsledky všetkých súťaží uverejňujeme už v nedeľu večer. Nájdete ich TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM