Správy

Gagmi bude žiť i kremnické múzeum: Tri špeciálne festivalové výstavy

Muzejníci a organizátori legendárneho festivalu spojili sily. Gagy prinesú program aj do Múzea mincí a medailí.

Ilustračný obrázok k článku Gagmi bude žiť i kremnické múzeum: Tri špeciálne festivalové výstavy
Zdroj: TASR

Kremnické Múzeum mincí a medailí pripravilo v spolupráci s organizátormi Kremnických gagov tri výstavy, ktoré sú súčasťou 38. ročníka Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy 2018. Ich vernisáž sa uskutoční za prítomnosti pozvaných autorov a hostí v prvý deň festivalu, a to v piatok 24. augusta.

Prvá z nich, medzinárodná výstava Karikaturisti, predstavuje kolekciu 181 kresieb od dvoch slovenských a piatich zahraničných karikaturistov, ktorí sú nominovaní na festivalové ocenenie Zlatý gunár v kategórii karikatúry a iné recesistické výtvarné diela. ,,V tohoročnej mužskej zostave majú zastúpenie aj dve ženské autorky – slovenská a maďarská," informovala Miriam Kostrianová z múzea.

Na druhej výstave môžu návštevníci vidieť 68 publikovaných kresieb z roku 1968 od ôsmich československých výtvarníkov – karikaturistov. ,,Tretia výstava je autorským výberom 30 veselých obrázkov Petra Stankoviča, výtvarníka vizuálu Kremnických gagov 2018," dodala Kostrianová. Všetky tri výstavy potrvajú do 15. septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM