Martin Károly Šport

Gajdošík a Bellan majstrami republiky v cyklokrose: Pozrite, aké ocenenia priniesli žiarski cyklisti zo šampionátu!

Ziskom dvoch zlatých, dvoch strieborných a jednej bronzovej medaily sa Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom stal najúspešnejších klubom cyklokrosového šampionátu v Bánovciach nad Bebravou.

Ilustračný obrázok k článku Gajdošík a Bellan majstrami republiky v cyklokrose: Pozrite, aké ocenenia priniesli žiarski cyklisti zo šampionátu!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyvrcholením tohtoročnej cyklokrosovej sezóny boli v nedeľu 15.decebra v Bánovciach nad Bebravou Majstrovstvá Slovenska , ktoré boli zároveň posledným trinástym kolom dlhodobej súťaže Slovenského pohára v cyklokrose. Vybraní Cyklisti MŠK Žiar nad Hronom už tradične štartujú na týchto pretekoch , ktoré sú dobrou prípravou na nadchádzajúcu sezónu na ceste.

Rozhodujue koncetrácia

Majstrovská cyklokrosová trať viedla 2,2 km dlhým okruhom na sídlisku Sever v Bánovciach nad Bebravou.Každé cyklokrosové preteky sú iné a vyžadujú si zo strany pretekára obrovskú koncentráciu. Na rýchlej a technickej trati o to viac a hlavne značnú technickú zručnosť. Na tohtoročnom šampionáte sa za každú chybičku tvrdo platilo a mnohí sa po chybách pripravili o možnosť dobrého umiestnenia.

Adam Foltán nesklamal

Kategória starších žiakov absolvovala pretek na 20 minút + 1 kolo a po víťazstvách v posledných kolách Slovenského pohára v cyklokrose bol horúcim favoritom na titul žiak MŠK Žiar nad Hronom Adam Foltán. Foltán nesklamal a po bojovnom výkone, hlavne v druhej polovici preteku obsadil nakoniec druhé miesto a získal tak svoju prvú medailu na republikovom šampionáte vo svojej cyklistickej kariére.

Majstrom Slovenska v kategórii starších žiakov sa stal domáci pretekár Michal Furdan. Ostatní starší žiaci MŠK obsadili Matúš Černek ôsme a Lukáš Lajtoš desiate miesto.

Favorizovaný Gajdošík, majstrom!

Kategória kadetov absolvovala pretek na 30 minút + 1 kolo. V tejto kategórii bolo kandidátov na titul viacero, ale najhorúcejšími boli žiarčani Gajdošík ( vedúci pretekár Slovenského pohára a talentovaný Adrián Foltán )

Prognóza sa potvrdila a po vynikajúcom výkone sa Majstrom republiky stal Ján Gajdošík. Vicemajstrom Adrián Foltán. „Všetci kadeti MŠK odovzdali na trati svoje maximum a bola radosť sa na nich pozerať,“ hovorí ich réner František Sitora. Jakub Varhaňovský obsadil piate miesto, Henrich Hasch siedme a Matej Foltán deviate.

Ďalší titul pre Bellana

Kategória juniorov absolvovala pretek na 40 minút + 1 kolo. Po suverénnom výkone systémom štart cieľ sa Majstrom republiky stal cyklista MŠK Žiar nad Hronom Juraj Bellan. Kristián Zimány obsadil tretie miesto a získal bronz.

Majstrom Slovenska v cyklokrose mužov sa stal pretekár CK Banská Bystrica Martin Haring, ktorý tak obhájil majstrovský dres z vlaňajška. Druhá priečka patrila Róbertovi Gavendovi z Dukly Trenčín Trek.

Ziskom dvoch zlatých, dvoch strieborných a jednej bronzovej medaily sa Cyklistický klub MŠK Žiar nad Hronom stal najúspešnejších klubom šampionátu. V konečnom hodnotení dlhodobej súťaže Slovenského pohára v cyklokrose obsadili žiarsky cyklokrosári tretie miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM