Martin Károly Od Vás

Gymnazisti si skúsili maturitu nanečisto

Kým si maturanti užívajú posledné dni stresov počas akademického týždňa, dostali tretiaci na žiarskom gymnáziu jedinečnú príležitosť otestovať svoje vedomosti v nácvičnej „skúške dospelosti.“

budúci maturanti sa k výzve postavili zodpovedne. „Stres som nemal, keďže naša učiteľka to nebude hodnotiť. Prišlo mi to však dosť ťažké, keďže nie som až tak dobrý z angliny. Prínos vidím v tom, že tým ovplyvňujem výrobu maturitných testov na budúci rok…,“ hodnotí Tomáš (18). Pripája sa k nemu aj spolužiačka Katka: „Tak podľa mňa to malo celkom význam. Zistili sme, kde máme nedostatky a čo sa treba na maturitu naučiť. Áno stres som mala ale nie veľký, lebo to bolo len cvičné.

Źiarski gymnazisti si vyskúšali maturitu z cudzieho jazyka na úrovni B2 – teda na rovnakej úrovni, na akej ju budú písať aj budúci rok. Tretie ročníky a septima boli rozdelené do viacerých skupín, a kým prví začínali o ôsmej ráno, poslední končili o pol tretej popoludní. Skúška bola koncipovaná rovnako ako tá maturitná, obsahovala posluch a rôzne formy testových úloh na dopĺňanie, či vyberanie možností.

Výsledky tretiakov budú iba informačné, poslúžia prioritne pre pracovníkov NÚCEM -u a z časti ovplyvnia aj tvorbu testov pre budúci rok. Skúška sa uskutočnila v utorok 15. mája.

Margaréta Koklesová, študentka Gymnázia M. Rúfusa ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM