Martin Károly Rôzne

Hliník vynovuje centrum, samospráva chce v budúcnosti stavať byty

Hliník nad Hronom 21. septembra – Centrálna časť Hliníka nad Hronom už niekoľko mesiacov žije čulým stavebným ruchom. Obci sa totiž podarilo získať z eurofondov prostriedky na revitalizáciu jej centra, ktorá by mala byť ukončená v najbližších mesiac

Ide o revitalizáciu centrálnej časti obce zahŕňajúcej ulice Kamenárska, Československej armády, čiastočne ulica Sovietskej armády, námestie Slovenského národného povstania (SNP), Železničná ulica a zelená plocha na Priehradke, kde sa vytvára park,“ uviedol starosta obce Dušan Antal.

Projekt počíta s opravou miestnych komunikácií, chodníkov, výsadbou novej zelene, ale aj s verejným osvetlením na Námestí SNP a zelenej ploche na Priehradke. Osvetlené bude aj súsošie Golgoty a basketbalové ihrisko.

Na projekt v hodnote takmer milión eur získal Hliník nad Hronom prostriedky z eurofondov, štátneho rozpočtu a piatimi percentami sa podieľa na financovaní aj obec. S prácami sa začalo ešte na prelome leta a jesene 2010, ukončenie je naplánované na prelome jesene a zimy tohto roku.

Hliník nad Hronom má v súčasnosti približne 3000 obyvateľov. Samospráva by v budúcnosti chcela pristúpiť aj k výstavbe nových bytov za asistencie prostriedkov zo štátneho fondu rozvoja bývania.

„[i]Máme vytypovaný pozemok, ako by tá bytovka mala zhruba vyzerať, koľko by mala mať bytových jednotiek, len ešte musíme vykúpiť pozemky,//“ poznamenal Antal s tým, že záujem o byty zo strany obyvateľov je.

Zdroj: TASR Foto: Dušan Antal, zdroj: http://www.hliniknadhronom.sk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM