Martin Károly Iné športy

HOKEJBAL: N-Sport Trend v Martine bodovo naprázdno

V hokejbalovej extralige cestovali Žiarčania do Martina, kde po vyrovnanom priebehu prehrali najtesnejším rozdielom.

Ilustračný obrázok k článku HOKEJBAL: N-Sport Trend v Martine bodovo naprázdno
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

EXTRALIGA

16. kolo:

Martin – N-Sport Trend Pohronie 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: Wagner, Michnáč – Lunter
Martin: Jurošek – Šalaga, Fedor, Podhorský, Fodrek, Zluky, Borsík – Wagner, Kollár, Bielený, Sumka, Ďurkovič, Žulko, Tomka, Ondrla, Michnáč, Silvester; tréner: Nauš
Pohronie: Náter (Sýkorka) – Kamo, Trnka, Strohner, Mojžiš, Ližbetin, Pukač – Takáč, Heckl, Kostka, Lunter, Ruttkay, Uhrovič, Nemček, Matuška, Pastorok; tréner: Kolibík

Pre oba tímy v tomto zápase išlo o veľa. Domáci ťahali nepríjemnú sériu prehier na domácom ihrisku, i keď za súperov mali posledný víkend ozaj ťažké oriešky – vicemajstra a majstra. Pohronie sa mohlo naopak zviesť na vlne domácich víťazstiev proti druhému a tretiemu tímu tabuľky.

Hrajú o play-off

Oba tímy bojujú o play-off v tohtoročnej nabitej edícii extraligy a každé stratené body môžu byť v konečnom hodnotení mimoriadne chýbajúce. Pohronie by Martin v prípade ďalšej domácej prehry Vitamínov bodovo dostihlo, a tak to boli domáci, kto poriadne naštartoval úvod stretnutia.

Tlak domácich trval polku tretiny, avšak bol jalový. Šance sa končili buď na hradbe obetavých tiel pred Náterom, alebo vedľa jeho bránky. Čo prešlo, to brankár Pohronia vyriešil. Na opačnej strane Jurošek mohol lúštiť krížovky, či dať si pivo. Prvá strela hostí, a to až v 8. minúte ho však určite prebudila, i keď Lunter pálil od polky ihriska. Od tohto momentu sa na malú chvíľku osmelili aj hostia, avšak domácich späť na koňa posadili presilovky po zbytočných fauloch Pohronia.

Prvú Vitamíny ešte nevyužili, v druhej sa po dvoch dorážkach pred Náterom najlepšie zorientoval Wagner a do tretice loptičku upratal do brány. Zaslúžené vedenie domáceho tímu. Hostia v prvej tretine prakticky nemali šancu. Do druhej tretiny domáci nevybehli, zrejme uspokojení streleným gólom a neschopnosťou hostí vymyslieť niečo v útoku. Tí však do druhej tretiny vstúpili inak a po aktivite v útočnom pásme Fodrek zasiahol zdvihnutou hokejkou Uhroviča.

Pohronie sa ujalo vedenia

Hostia presilovku nehrali nejako obzvlášť excelentne, no prišla Lunterova tečovaná strela a Jurošek nemal čas na zmenu smeru loptičky zareagovať a tá skončila v ľavom vinkli. Tento gól domácich zaskočil, Pohronie mohlo po akcii prvého útoku vyhrávať, no Takáčovu strelu stihla domáca obrana zblokovať, následné prečíslenie 3 na 1 v podaní hostí Mojžiš vo výbornej pozícii zakončil len do obetavého obrancu Martina.

Osmelených hostí ale opäť pribrzdilo vylúčenie, keď Lunter nešťastne zranil domáceho Ďurkoviča a tak domácim ponúkol štvorminútovú presilovku. V tej to pred Náterom len tak lietalo, ale všetky loptičky smerujúce na bránu zblokovali brániaci hostia vlastnými telami, jediná loptička, ktorá prešla na bránu, skončila na brvne. Následne po skončení presilovky domáci nastrelili konštrukciu Náterovej brány opäť.

Skóre sa mohlo zmeniť aj na opačnej strane po chybe domáceho tímu pri striedaní. Na súperovej polovici zostali úplne sami Pastorok s Nemčekom, no prvému menovanému loptička odskočila a domáci obrancovia sa stihli vrátiť a akciu hostí zabrzdiť. V druhej tretine už viac gólov nepadlo, no hokejbal sa hral určite zaujímavejší, než v prvej tretine.

Znížili útoky

Do tretej tretiny Martin stiahol hru na dva útoky. Najviac hrozil hlavne útok strelca prvého gólu Wagnera spolu s Michnáčom a Žulkom. Táto trojica sa postarala v 33. minúte o druhý gól domácich, keď zavreli tretí útok Pohronia pred vlastnou bránou. Pukač s Nemčekom nedokázali loptičku prepasírovať do stredného pásma, tá sa dostala naspäť do rohu ihriska ku najlepšiemu hráčovi zápasu Wagnerovi, ten ju podržal na hokejke, pozrel sa a pred bránkou našiel úplne voľného Michnáča, ktorý veru nepotreboval veľa umenia na usmernenie tejto geniálnej nahrávky do opustenej brány Nátera, keďže od nej stál tak 20 centimetrov.

Výborná práca nahrávača a využitá chyba obrany hostí. Hostia po tomto góle taktiež stiahli hru na dva útoky a to bolo ihneď na ihrisku badať. Hra bola vyrovnaná, a dovtedy opticky herne lepší Martin sa mohol o výsledok báť, navyše keď Wagner svoju šancu na zvýšenie náskoku domácich poslal opäť len na brvno Náterovej brány. Šance hostí stroskotávali na finálnej prihrávke, avšak dva, či tri krát si domáci obrancovia s Jurošekom zavarili sami.

Rýchle krídla hostí Takáč, Lunter, či Matuška napádali domácu rozohrávku, koľko len vládali, avšak ani jedno zo zaváhaní Martinčanov nedokázali potrestať. V záverečnej hre hostí bez brankára mali domáci šancu poistiť víťazstvo, no nestalo sa tak, hostia zbytočné zakázané uvoľnenie Martina 18 sekúnd pred koncom a vhadzovanie pred Jurošekom nezužitkovali vo vyrovnávajúci gól.

Víťazstvo Martina

Domáci tím tak bol po záverečnom hvizde spokojný i s takýmto víťazstvom, i keď po prvej tretine to vyzeralo na pohodový zápas z ich strany. Martin sa však naďalej trápil v koncovke a tak sú dôležitejšie body v tabuľke ako konečný výsledok. Naopak Pohronie, ak bude chcieť bodovať na ihriskách súperov, bude musieť toho v útočnom pásme vymyslieť viac, lebo výborná obrana a prehusťovanie stredného pásma góly neprinesie.

Tabuľka po 16. kole:

P Klub Zápasy V Vp Pp P Skóre Body
1. Nitra 16 10 2 2 2 90:34 36
2. Pruské 16 7 2 3 4 56:50 28
3. Petržalka 16 7 2 3 4 46:50 28
4. LG Bratislava 16 7 1 2 6 41:43 25
5. Martin 16 7 1 1 7 42:38 24
6. Ružinov 15 6 2 1 6 41:46 23
7. Vrútky 16 4 5 0 7 44:61 22
8. Kežmarok 16 6 0 3 7 51:55 21
9. P. Bystrica 15 6 0 2 7 37:33 20
10. Žilina 16 6 1 0 9 51:58 20
11. Pohronie 15 3 4 1 7 41:56 18
12. Skalica 15 5 0 2 8 34:50 17

Výsledky 16. kola: Považská Bystrica – Jokerit Petržalka 5:1, Žilina – Bratislava 5:1, Skalica – Nitrianski rytieri 3:1, Kežmarok – Vrútky 6:2, Ružinov – Pruské 3:2

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM