Martin Károly Iné športy

HOKEJBAL: S lídrom extraligy prehra N-Sport Trendu

V 17. kole podľahli žiarski hokejbalisti prvým Nitrianskym rytierom a dostali sa až na dno extraligovej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku HOKEJBAL: S lídrom extraligy prehra N-Sport Trendu
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

EXTRALIGA

17. kolo:

N-Sport Trend Pohronie – Nitra 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Góly: 18. Takáč (Kamo) – 12. Ladiver (Ecker, Mach), 20.R. Kašša, 30.Hrivnák (Ecker), 40.Ladiver, 45.Javorčík (Cajchan, Maxin)
Pohronie: Náter (Sýkorka) – Kamo, Trnka, Ližbetin, Strohner – Takáč, Heckl, Kostka, Lunter, Ruttkay, Mojžiš, Nemček, Pukač, Uhrovič; tréner: Kolibík
Nitra: Petrík – Martiška, M.Mráz, Titka, Maxin, Haring, Hraško, Javorčík – Mach, Ladiver, Ecker, Kašša, Kučerka, Hrivnák, Beniač, Thron, Riegel, Cajchan, Balaška, Cebo; tréner: R. Mráz

Problémy so zostavou

Domáci tím sa pred zápasom boril s problémami v zostave, a tak na súpisku napísal proti majstrovi len dve obrany a tri útoky. Líder tabuľky prišiel tradične so štyrmi útokmi, chýbal potrestaný obranca Káčer.

Opraty zápasu tak od začiatku prevzal favorit, ale domáci odolávali šanciam Rytierov vďaka vynikajúcemu Náterovi. Domáci hrozili najmä po dobre zahratých vhadzovaniach Ruttkaya – ale ani tri ako cez kopirák zahraté buly na Luntera neskončili inde, než na pozornom Petríkovi.

Keď sa neujala ani Kostkova strela z výbornej pozície a domáci nevyťažili gól aspoň z toho minima šancí, prišla zákonite odpoveď. V 10. minúte sa Rytieri po prihrávke spoza brány na voľného Hrivnáka už tešili z úvodného gólu, rozhodcovia však v neprehľadnej situácii loptičku za bránkovou čiarou nevideli.

Náter zdvihol svoj ľavý betón a loptička stála na bránkovej čiare. Rozhodcovia teda v tejto diskutabilnej situácii rozpažili. O dve minúty neskôr si však po chybe domácej obrany Ecker s Ladiverom spravili z Trnku a Nátera štatistov a po peknej kombinácii na jeden dotyk Ladiver otvoril skóre.

Tutovku spálil

Veľkú šancu na vyrovnanie mal domáci Nemček, keď na obrannej modrej zblokoval strelu svojimi chráničmi a loptička sa odrazila smerom na Petríka, V úniku stihol zakončiť, avšak tiesnený a s tečom obrancu Nitry len vedľa Petríkovej žrde. Do kabín sa tak odchádzalo za stavu 0:1.

Na začiatku druhej tretiny domáci hrali presilovku, ale tá gól nepriniesla. Po jej skončení však v 18. minúte našiel Kamo dlhou prihrávkou Takáča, ten sa elegantne zbavil na modrej obrancu a sám voči Petríkovi zavesil nad jeho vyrážačku – 1:1.

Domáci nehrali napriek oklieštenej zostave zle, avšak Nitra skutočne majstrovsky dokázala využiť každé zaváhanie domáceho tímu. Už v 20. minúte po zbytočnej zadovke Nemčeka sa dostala loptička ku skúsenému Kaššovi a jeho tvrdú strelu zastavila až Náterova sieť. Domácemu tímu nebolo možné uprieť snahu, no hokejbalové majstrovstvo bolo jednoznačne na nitrianskych hokejkách.

Nebyť ďalšieho skvelého Náterovho dňa, o zápase by bolo zrejme rozhodnuté už v druhej tretine. Nitra však nevedela brankára hostí prekonať, a tak jej museli pomôcť opäť chybou Náterovi spoluhráči. V 30. minúte sa dlho hrali pri vlastnej bráne s loptičkou, tá po dobrom napádaní Eckera skončila pri pravej tyčke pri Hrivnákovi, ten Náterovi oplatil veľmi podobnú situáciu z 10. minúty a tento raz sa už mohol tešiť z gólu.

Stiahli útoky

Do poslednej časti Pohronie stiahlo hru na dva útoky, čo bol dosť odvážny krok. Takáčova tyčka zmenu skóre nepriniesla a čas sa krátil. Únava na domácej strane už bola badateľná, Nitra umnou hrou nepúšťala domácich do ďalších nebezpečných situácii a hru kontrolovala. Záverečná polovica tretej tretiny bola rozkúskovaná menšími strkanicami, troška emócií však našťastie rozhodcovia zahnali.

Drobné zranenia na oboch stranách snáď nebudú vážne. Kúskovanie hry hralo do kariet skôr domácim, no ubehaný tím s pribúdajúcim časom tempu hostí nestačil, avšak vo svojej bráne mal vo fantastickej forme chytajúceho Nátera, ktorý kryl šance Throna, Kaššu, či Kučerku. V 40. minúte však nedočiahol na parádnu Ladiveru strelu z ľavého kruhu. Tento gól znamenal definitívne K.O. pre domácich.

V poslednej minúte opečiatkoval jedinou strelou obe Petríkove žrde Trnka, no loptička si nenašla cestu za bránkovú čiaru. Domáci mohli výsledok kozmeticky upraviť, nestalo sa. Navyše tri sekundy pred koncom na opačnej strane zavŕšil po niekoľkých dorážkach za bezmocného Nátera skóre Javorčík.

Výsledok zápasu bol tak pre domácich trošku viac krutý, ale zaslúžené víťazstvo majstra by bolo možno aj vyššie, nebyť brankára domácich. Pohroniu slúži ku cti, že aj v zdecimovanej zostave držalo až po záver druhej tretiny s Nitrou aspoň výsledkový krok.

Tabuľka po 17. kole:

P Klub Zápasy V Vp Pp P Skóre Body
1. Nitra 17 11 2 2 2 95:35 39
2. Pruské 17 7 2 3 5 56:54 28
3. LG Bratislava 17 8 1 2 6 45:46 28
4. Petržalka 16 7 2 3 4 46:50 28
5. Ružinov 16 7 2 1 6 44:48 26
6. Martin 17 7 1 1 8 45:42 24
7. P. Bystrica 16 7 0 2 7 41:33 23
8. Vrútky 16 4 5 0 7 44:61 22
9. Kežmarok 17 6 0 3 8 53:58 21
10. Žilina 17 6 1 0 10 53:6 20
11. Skalica 16 6 0 2 8 39:52 20
12. Pohronie 16 3 4 1 8 42:61 18

Ostatné výsledky: Jokerit Petržalka – Kometa Vrútky (odl.), Považská Bystrica – Pruské 4:0, Žilina – Skalica 2:5, Kežmarok – Ružinov 2:3, LG Bratislava – ŠKB Martin 4:3

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM