Barbara Dallosová Správy

Horská služba makala aj počas Bielej stopy: Chlapi vyrážali k trom prípadom

Legendárne preteky sú za nami. Horskí záchranári z Kremnických vrchov však nezaháľali ani počas nich.

Ilustračný obrázok k článku Horská služba makala aj počas Bielej stopy: Chlapi vyrážali k trom prípadom
Zdroj: TASR

Skalka pri Kremnici bola uplynulý víkend dejiskom známej Bielej stopy. Preteky nepreteky, horská služba pracovala v plnom nasadení. Ako Horská služba Kremnické vrchy informuje na svojom oficiálnom webe, počas víkendu riešila celkom tri úrazy.

V prvom prípade, v nedeľu krátko pred jedenástou, pomáhali záchranári lyžiarovi (55), ktorý si pri páde zlomil predkolenie ľavej nohy. ,,Záchranári muža ošetrili, zranenú nohu zafixovali vákuovou dlahou a pomocou skútra a zvozných saní transportovali na stanicu horskej služby," konkretizuje horská služba s tým, že krátko na to potrebovala ich pomoc tínedžerka.

,,Následne prišla žiadosť o pomoc pre dievča (14), ktoré si pri páde na bežkách poranilo ľavé rameno. Bežkárka bola ošetrená priamo na bežeckom štadióne lekárom a záchranármi, ktorí sa tam v tej chvíli nachádzali v rámci prebiehajúceho preteku. Zranená bežkárka bola po ošetrení transportovaná na stanicu HS. Obidvoch zranených následne odviezla sanitka na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Žiari nad Hronom," opisuje horská služba zásahy.

Aj pri treťom výjazde šlo o úraz ramena. Muž (39) prišiel podľa záchranárov k zraneniu po páde na lyžiach, po ošetrení a prevoze na chatu horskej služby však na vlastnú žiadosť odišiel v sprievode svojich známych na ďalšie vyšetrenie.

Hoci sa víkend patriaci Bielej stope nezaobišiel bez úrazov, nikto sa, našťastie, nezranil vážne. Pozrite si atmosféru 46. ročníka legendárnych pretekov vo videu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM