Martin Károly Krimi

Hrozila evakuácia Rooseveltovej nemocnice, bombu nahláslil Hliničan

Včera o 18.30 hodine zavolal na linku tiesňového volania „155“ vtedy ešte neznámy muž, ktorý oznámil správu, že „v Rooseveltovej nemocnici je bomba“ a následne hovor ukončil. Okamžite po tomto oznámení bola kontaktovaná polícia, ktorá začala bezodkla

Na miesto dorazili viaceré bezpečnostné zložky a výjazdové skupiny, ktoré vykonávali previerky objektu nemocnice. Polícii sa našťastie v priebehu krátkej doby podarilo vypátrať páchateľa a vykonanie rozsiahlej evakuácie teda potrebné nebolo. „Polícia zistila, že ide o 37-ročného Romana z Hliníku nad Hronom, ktorý bol na brigáde v Banskej Bystrici a po jej ukončení volal zo svojho mobilného telefónu na tiesňovú linku „155“ a oznámil túto poplašnú správu. Vyšetrovateľ tohto muža obvinil z trestného činu šírenia poplašnej správy, za čo v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uviedla hovorkyňa KRPZ v Banskej Bystrici Petra Vašková. Vyšetrovateľ taktiež podal návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Motív jeho konania zatiaľ polícia nepozná. V priebehu vyšetrovania sa však bude skúmať aj duševný stav obvineného.

Včera krátko po nahlásení bomby sme sa boli osobne pozrieť na miesto incidentu aj my. Situácia však už bola po našom príchode pokojná. Okolie nemocnice bolo tiché a záchranné zložky sa nachádzali len priamo v budove. Okoloidúci, ktorí sa zásahu prizerali, sa rozišli do svojich domovov.

V priebehu dňa vám prinesieme aj video priamo zo zásahu záchranných zložiek.

moo, KRPZ Banská Bystrica

Hrozila evakuácia Rooseveltovej nemocnice, bombu nahláslil Hliničan
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM