Barbara Dallosová Správy

Hrozivý stret v obci pri Kremnici: Medveď napadol človeka!

Starosta horskej obce opisuje incident, pri ktorom sa šelma pustila do pastiera. Muž mal obrovské štastie.

Ilustračný obrázok k článku Hrozivý stret v obci pri Kremnici: Medveď napadol človeka!
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

O útoku medveďa na človeka pri horskej obci Nevoľné informoval starosta obce Štefan Henžel na sociálnej sieti. Podľa jeho slov malo k incidentu dôjsť nad senníkom na farme nad dedinou.

Šťastie v nešťastí

„Napadnutý pastier oviec mal obrovské šťastie, že mal pri sebe pastierskych psov, ktorí ho ako tak ochránili . Preto Vás upozorňujem na ostražitosť, ak sa rozhodnete ísť do lesa. Informoval som o tejto skutočnosti predsedu poľovného združenia, odbor životného prostredia ako i zásahový tím pre medveďa hnedého,“ opisuje Henžel.

Horské obce pri Kremnici mali s medveďmi v blízkosti ľudských obydlí problémy aj v uplynulých mesiacoch. Štátna ochrana prírody SR (ŠOP SR) v lete potvrdila výskyt medveďa hnedého aj v obciach Kunešov a Krahule. Starostovia oboch samospráv uviedli, že ich pohyb priamo v obciach je v posledných rokoch čoraz intenzívnejší.

Šelma v Žiari

V regióne tiež rezonuje prípad, kedy sa medveď hnedý dostal dokonca priamo do Žiaru nad Hronom. Spozorovaný bol najprv v júni tohto roka v starej časti mesta a len pred niekoľkými dňami opäť, tentoraz v okolí nemocnice.

„V našom meste bol opäť videný medveď, a to v priestore za nemocnicou a okolitých poliach, kde je nasadená kukurica. Upozorňujeme obyvateľov, aby nechodili do týchto častí mesta, nevenčili tu psíkov. Upovedomili sme aj políciu a štátnu ochranu prírody,“ vyzvalo obyvateľov mesto.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM