Barbara Dallosová Tlačové správy

Hviezdoška bola len začiatok: V meste pribudne ďalšia oddychová zóna, pozrite kde + VIZUALIZÁCIE!

Takmer 500 metrová dráha pre inline-korčuliarov, supermoderné detské ihrisko, lanová dráhu, outdoorové fitness prístroje a samozrejme, zeleň a lavičky. Tak by mala vyzerať ďalšia oddychová zóna, ktorú mesto plánuje. Pozrite, kde bude stáť a ako bude vyzerať!

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoška bola len začiatok: V meste pribudne ďalšia oddychová zóna, pozrite kde + VIZUALIZÁCIE!
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtotýždňová otváračka vynovenej Hviezdošky Žiarčanom ukázala, ako sa môže pustý dvor premeniť na modernú oddychový komplex. Nevyužitý medziblokový priestor je minulosťou. Nahradila ho multifunkčná zóna pre šport aj relax. Pozrite TU.

Na rade je Etapa

Na utorkovom oficiálnom otvorení zóny na Hviezdoške primátor Peter Antal avizoval, že mesto už plánuje ďalší projekt. Na nepoznanie by sa tentoraz mal zmeniť dvor v mestskej časti Etapa. ,,Nová zóna by mala byť na konci Svitavskej ulice, napravo, kde je veľká zelená plocha,“ upresňuje primátor.

Hoci od úplného dokončenia jednej zóny uplynulo len pár dní, mesto už zverejnilo vizualizácie ďalšieho projektu. Ako by mal komplex vyzerať, pozrite v našej fotogalérii.

Nebude to druhá Hviezdoška

Podľa primátora nebude oddychová zóna na Etape kópiou tej prvej. Nájdete na nej napríklad korčuliarsku dráhu dlhú 480 metrov, netypické farbami hýriace detské ihrisko, lanovú dráhu, či fitness prístroje aj pre náročnejších športovcov.

A kedy sa vizualizácie stanú realitou? ,,Pokiaľ v meste pôjde všetko tak ako si predstavujeme a ako je naplánované, chceli by sme práce začať aj dokončiť v budúcom roku,“ hovorí Antal.

Primátor sa tiež netají tým, že v projektoch tohto typu má mesto záujem pokračovať. ,,Aj sídlisko Pod Vŕšky si zaslúži mať niečo nové a pekné,“ hľadí do budúcnosti Antal.

Viac vo videu!

Vizualizácie: Mesto Žiar nad Hronom

Primátor Antal o novej oddychovej zóne na Etape
1
Galéria
Vizualizácie: Toto bude nová tvár nevyužitého dvora na Svitavskej!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM