Barbara Dallosová Správy Správy

Hviezdoška, Etapa, námestie ... a? Žiarska radnica o štvrtej oddychovej zóne!

Projekt oddychových zón v meste pokračuje. Prvá už obyvateľom slúži, druhá sa stavia, miesto, na ktorej bude stáť tretia, už radnica zverejnila. Športovo-relaxačné zóny ale majú byť celkom štyri.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoška, Etapa, námestie ... a? Žiarska radnica o štvrtej oddychovej zóne!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé športovisko s prvkami na relax, takzvaná oddychová zóna, vznikla pred vyše rokom v medziblokom priestore na Hviezdoške.

Po Etape centrum

Ako primátor avizoval už pri otváraní prvej zóny, mesto sa o niekoľko mesiacov na to pustilo do stavby ďalšej. Opäť na sídlisku. Druhá oddychová zóna bude stáť pri panelákoch na Etape. Výstavba začala ešte v minulom roku, zima ju však na niekoľko týždňov zastavila a na Etapu sa majú robotníci vrátiť na jar.

Pred časom samospráva mesta Žiar nad Hronom prehovorila o v poradí treťom projekte tohto druhu. Po oddychových zónach na sídliskách to tentoraz bude zmena a komplex v podobe letného pavilónu má vyrásť priamo na Námestí Matice slovenskej.

Pod vŕšky sa dočkajú

Po dobudovaní zóny na Etape bude sídlisko Pod vŕšky jediným panelákovým sídliskom v meste bez takéhoto areálu. Ako ubezpečil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, radnica s Pod vŕškami v sérii oddychových zón počíta.

,,S Pod vŕškami ako s oddychovou zónou rátame. Tak to bolo od začiatku zadefinované – v rámci jedného volebného obdobia štyri zóny, teda na Hviedzoslavovej ulici, na Etape, v strede mesta a na Pod vŕškoch," uviedol Baláž.

Plán výstavby na Pod vŕškoch je podľa Baláža o niečo komplikovanejší než doterajšie z pohľadu vysporiadania pozemkov. ,,Pokiaľ ale chceme na Pod vŕškoch niečo stavať, musíme vysporiadať pozemky, ktoré sú tam. To je zdĺhavejší proces ako napríklad na Etape, sme to riešili dlhodobým prenájmom alebo na námestí, kde sú tie pozemky mestské," vysvetlil.

Môže vás zaujímať:

Dominantu žiarskeho námestia zrejme čakajú zmeny: Mesto chystá nový koncept bieleho domu!

Miliónový projekt po rokoch hotový: Ako to vyzerá v novom žiarskom centre a čo sa vlastne vnútri deje? FOTO

Bude sa vám zdať, že je to už večnosť: Momentky zo Žiaru a okolia na prelome tisícročí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM