Martin Károly Rôzne

J. Přibyl: Naša, lepšia Kremnica

Žiar 24 v predvolebnej sérii prináša ďalší názor kandidáta na post primátora Kremnice.

Kremnica nemá dobrú skúsenosť s podpisovými akciami, petícia proti zrušeniu nemocnice bola odignorovaná; ďalšia petícia za vznik občianskeho združenia Kremnica nad zlato v roku 2006 sa po voľbách vytratila a preto veľmi pekne ďakujem všetkým aktivistom a občanom mesta, ktorí sa v tomto podpisovom chaose podpísali na petíciu za moje kandidovanie na primátora mesta Kremnica.

Pri prezeraní internetu v zmienke o Kremnici som našiel občianske združenie Naša Kremnica – potešil som sa, že kremnickí poslanci zakladajúci združenie nám konečne povedia pravdu o Kremnici. Čítam však ďalej a  v článku skúseného poslanca čítam o nejakom slovenskom Švajčiarsku a pýtam sa: Švajčiari ignorujú petíciu svojich občanov a napriek finančným zdrojom zrušia občanom nemocnicu a otvoria poľovnícku reštauráciu, vybudujú na Skalke rozpačité Relax centrum ? Dozvedám sa, že poslanec je dokonca spoločným kandidátom na primátora mesta ponúkajúci archívne poslanecké priority. Vedia občania, kto sa skrýva z Kremničanov za podporujúcimi stranami? Nakoniec mi to predsa len došlo – je v tom pravda a to dokonca už v názve – vhodné privlastňovacie zámeno – Naša! Klikám na internete ďalej a ďalší názov – Lepšia, znechutený v tom čo sa môže skrývať za týmto názvom vypínam počítač. V Kremnici je čas dobre vyvetrať a pustiť pre občanov čistý čerstvý vzduch.

Na tému priorít si myslím, že je to dobré v predvolebnej kampani na oklamanie voliča a po voľbách?. Veď aj doterajší primátori mali priority a vidíme, kde je mesto dnes po 20-tich slobodných rokoch – mesto je na tom v mnohom horšie ako pred rokom 1989! Mám ale predsa len prioritu – ak to za také môžem považovať – pracovať rozumom a srdcom. Primátor však sám osebe nedokáže veľa ak nemá za partnerov neskazených mysliacich poslancov, nezaťažených hriechmi nedávnej minulosti – občania by mali aj im venovať pri výbere zvýšenú pozornosť a nedať sa opäť nachytať na krásne sľuby o rozvoji, ktoré sú v konečnej fáze tiež k ničomu – Kremnica nie je až také veľké mesto, aby sme kandidátov na poslancov nepoznali podľa ich doterajšej práce.

Bc. Přibyl Jaroslav v.r.

Upozornenie: POLITICKÁ INZERCIA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM