Rôzne Správy

Jarmok s niečím navyše: Žiarčania nazrú do zákutí, aké ešte nevideli

Termín obľúbenej jesennje akcie je čoraz bližšie. Organizátori sľubujú okrem stánkov, kolotočov a kultúrneho programu aj pridanú hodnotu.

Ilustračný obrázok k článku Jarmok s niečím navyše: Žiarčania nazrú do zákutí, aké ešte nevideli
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Bohatý kultúrny program, stovky predajcov, ale aj obzretie za históriou ponúkne tradičný Žiarsky jarmok, ktorý sa bude konať v Žiari nad Hronom 12. a 13. októbra.

,,Ako to je u nás zvykom, už štvrtok (11.10.) popoludní sa začne predávať občerstvenie a jarmočné dobroty," priblížil hovorca mesta Martin Baláž. Predajné stánky budú v uliciach mesta v piatok a sobotu, návštevníci v nich nájdu typický jarmočný sortiment. Chýbať nebudú ani zábavné atrakcie a kultúrny program. Ten sa bude v piatok niesť v rockovom duchu, v sobotu zase folklórnom.

Jarmočná atmosféra neobíde ani Svätokrížsky dom, kde si budú môcť návštevníci prezrieť, ako sa žilo v 19. storočí. Podľa Baláža uvidia tento rok aj zrekonštruované hospodárske miestnosti. Organizátori podujatia by chceli do dvora Svätokrížskeho domu sústrediť lokálnych výrobcov.

Jarmok sa v Žiari organizuje v jesennom termíne od začiatku 90. rokov. Táto historická tradícia je v meste dlhodobá. Ide o nadväznosť na tradičné svätokrížske jarmoky, ktoré sa vo voľakedajšom Svätom kríži nad Hronom konali od 14. storočia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM