Rôzne Správy

Je to aj váš favorit? Poznáme najobľúbenejšie jedlo zo žiarskeho regiónu

Žiarčanom a spol. sa pri ňom zbiehajú slinky... Už vieme, ako dopadlo hlasovanie o najobľúbenejšie jedlo z našich končín.

Ilustračný obrázok k článku Je to aj váš favorit? Poznáme najobľúbenejšie jedlo zo žiarskeho regiónu
Zdroj: TASR

Keď sme zverejnili výzvu, aby nám čitatelia zaslali svoje tipy na najobľúbenejšie jedlo zo Žiaru nad Hronom a okolia, nezostalo to bez odozvy. Z vašich tipov sme potom vybrali tri najčastejšie sa opakujúce. No a tie si to následne rozdali vo veľkom finále – v online hlasovaní. To už bolo na našom portáli ukončené a na svete sú výsledky. Skôr, než budete pokračovať v čítaní, tipnete si víťaza?

V hlasovaní čitateľov portálu Žiar24 jednoznačne zvíťazili svätokrížske hurky, ktoré dostali 59,5 % hlasov.

Nečudo, Žiarčanov totiž volajú práve hurkári. Hurky svätokrížskych majstrov bývali na jarmokoch vychýrené. Jedna z povedačiek dokonca hovorila, že naše gazdinky vyrábali hurky pomocou kúziel, preto vraj nemali konkurencie. Recept na pravé svätokrížske hurky vám prinesieme na našom portáli v ďalších dňoch…

Vráťme sa však ešte na malú chvíľu k výsledkom hlasovania. Hurky vyhrali s veľkým náskokom, na druhom mieste skončila populárna cukrovinka z neďalekého mestečka – kremnický krumpel (25%). Na treťom mieste s počtom percent 15,5 je banícka pochúťka, štiarc.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM