Barbara Dallosová Správy

Jedna dedina, tri kulturáky: Starosta má s touto budovou smelé plány!

Obec neďaleko Žiaru sa môže pochváliť hneď tromi kultúrnymi domami. Dva obyvateľom slúžia, tretí je však v zlom stave a bez elektriny. Lokalita vo výške 500 metrov nad morom z neho ale robí zaujímavú pôdu pre nápady. Ako to vidí starosta?

Ilustračný obrázok k článku Jedna dedina, tri kulturáky: Starosta má s touto budovou smelé plány!
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom má tri kultúrne domy. Kým dva z nich vo väčšej miere slúžia občanom, pre tretí by chcel starosta Pavel Kravec nájsť lepšie využitie.

Ide o kultúrny dom v Kľačanoch, ktorý je zo všetkých troch v najhoršom technickom stave a v súčasnosti už nie je napojený ani na elektrickú energiu. Podľa starostu je však situovaný na veľmi peknom mieste, v nadmorskej výške približne 500 metrov, odkiaľ je krásny výhľad na okolie. Nachádza sa pri ňom močarina, z ktorej by sa dalo urobiť jazierko.

Obyvatelia ho však podľa starostu využívajú minimálne, približne dva až trikrát do roka. ,,Mám záujem hľadať preň využitie ako napríklad domov sociálnych služieb (DSS) pre našich občanov alebo niečo podobné. Prípadne, keby sa našiel investor, ktorý by z neho urobil DSS alebo rekreačné zariadenie, tak predpokladám, že obecné zastupiteľstvo by súhlasilo s takýmto zhodnotením tohto majetku," podotkol.

Obec má okrem spomínaného KD aj ďalšie dva a to v časti Jalná a v časti horná Trnavá Hora. ,,Kultúrny dom v Jalnej je najvyužívanejší, leží v majoritnej časti obce," podotkol Kravec s tým, že v minulom roku sa v ňom uskutočnilo 38 akcií. Kulturák v hornej Trnavej Hore, ktorý má statickú chybu, sa využíva približne päť až sedemkrát ročne. Podľa starostu je práve jeho poloha limitujúca na iné využitie, a tak zrejme pre statiku ostane slúžiť tak ako v súčasnosti.

Na fotke: obec Trnavá Hora (zdroj – oficiálny web obce)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM