Kremnica

Jednoduché a pohodlné: Vodiči si v Kremnici zvykajú na platenie parkovného cez esemesky

V Kremnici sa výrazne spohodlnilo platenie parkovného. Po novom môžu od marca obyvatelia a návštevníci mesta zaplatiť parkovné cez smsku, ktorá stojí rovnako, ako cena hodinovej parkovacej karty.

Ilustračný obrázok k článku Jednoduché a pohodlné: Vodiči si v Kremnici zvykajú na platenie parkovného cez esemesky
Zdroj: TASR

Služba funguje podľa náčelníka Mestskej polície (MsP) Romana Brhlíka už od začiatku marca. „Podľa denného kontrolného mechanizmu sme zistili, že to využívajú najmä ľudia z iných miest,“ podotkol Brhlík. Domáci zatiaľ najčastejšie využívajú stále parkoviacie karty, no s príchodom leta a turistov sa očakáva zvýšený záujem o túto službu.

„Funguje to jednoduchým spôsobom,“ podotkol Brhlík s tým, že vysvetlenie je aj na dodatkových tabulách osadených pri parkoviskách. „Po zaslaní sms správy dostane vodič potvrdzujúcu sms, že má zaplatené a 10 minút predtým ako zaplatený čas končí, ho upozorní ďalšia správa, či si chce parkovné predĺžiť,“ vysvetlil.

Za parkovanie sa v Kremnici platí na ulici Križkovej pri obchodnom dome Jednota, pred pešou zónou, na Námestí SNP a Štefánikovom námestí okrem vyhradených miest pre návštevníkov mestského úradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM