Barbara Dallosová Šport

Jesenná medailová zbierka: Mená Žiarčanov, ktorými sa môžeme pýšiť, FOTO

Žiarčania majú za sebou dva domáce a jeden zahraničný turnaj a tešia sa z osobných úspechov aj slušných klubových umiestnení.

Ilustračný obrázok k článku Jesenná medailová zbierka: Mená Žiarčanov, ktorými sa môžeme pýšiť, FOTO
26
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Žiarski karatisti majú za sebou niekoľko jesenných výjazdov. Október štartovali na Ľubovňa Open Cupe (7.10.) za účasti 269 pretekárov z 32 klubov z celého Slovenska. Svoju chvíľku na stupňoch víťazov v Starej Ľubovni si užilo aj niekoľko našich pretekárov. Žiarska delegácia tentoraz bojovala bez svojich starších skúsenejších kolegov.

Šimon vo farbách Slovenska

Ako vymenúva tréner Ľubomír Striežovský, v disciplíne kata nenašli premožiteľov vo svojich kategóriách Jozef Šipkovský /kata chlapci/, Ester Šišková /kata mladšie dorastenky/ a Šimon Sečkár /kata mladší dorastenci/. Medailovú zbierku v kata uzavrel bronzom Adam Hudec /kata mladší žiaci/.

Žiarčania boli úspešní aj v športovom zápase kumite. ,,Pri dekorovaní víťazov vystúpili na najvyššiu priečku Ariana Nikoleta Čela /kumite staršie žiačky nad 40 kg/ a Adam Dolnický /kumite mladší dorastenci do 45kg/. Striebro vybojovala Natália Rajčanová /kumite kadetky do 55 kg/. A zbierku skompletizovali bronzovými medailami Alexandra Kalamárová / kumite staršie žiačky do 35 kg /, Timea Kučerová /kumite mladšie dorastenky do 45kg/ a Šimon Sečkár /mladší dorastenci do 45 kg/," pridáva mená svojich zverencov Striežovský. V celkovej medailovej štatistike klubov sa MŠK Žiar nad Hronom umiestnil na 3. mieste.

Ďalším v poradí bol pre žiarsky klub zahraničný turnaj Hungarian Open (14.10.). Náš klub do Budapešti vyslal jediného pretekára, a to ostrieľaného Šimona Sečkára. Šimon na turnaj nastúpil za reprezentačné družstvo Slovenskej republiky a nevrátil sa naprázdno. Pre Slovensko vybojoval striebro v kategórii športový zápas kumite mladších dorastencov do 40 kg.

Desiatka medailí

Októbrovú medailovú žatvu zavŕšili žiarski karatisti na Pohári SNP v Banskej Bystrici. Jeden z najstarších karate turnajov v krajine sa písal svoj 32. ročník a hostil 277 pretekárov zo 40 klubov z celého Slovenska. Žiarčanom priniesol rovnú desiatku medailových umiestnení.

,,V disciplíne kata jediné zlato vybojoval Šimon Sečkár /kata mladší dorastenci/. Na striebornú priečku sa prebojovali Adam Hudec /kata mladší žiaci/ a Ester Šišková /kata mladšie dorastenky/. Bronz si domov odniesol Maxim Uhrík /kata mladší žiaci/. V disciplíne kumite sa najviac darilo Zdenkovi Vankovi /juniori do 68 kg/, ktorý nenašiel premožiteľa a tak si domov odniesol zlato. Zo striebra sa tešili Urban Beňo /kumite mladší žiaci nad 28 kg/ a Alexandra Kalamárová /kumite staršie žiačky do 35 kg/. Posledné bodíky do medailovej štatistiky klubov svojimi bronzovými umiestneniami dopísali Ivana Gahírová /kumite staršie žiačky nad 35 kg/, Bibiána Černáková /kumite staršie žiačky do 35 kg/ a Šimon Sečkár /kumite mladší dorastenci do 45 kg/," vymenúva hrdý tréner a ako dodáva, bystrický turnaj vyniesol žiarskemu klubu celkové umiestnenie na šiestej priečke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM