Rôzne Správy

Jubilejný Štjavnycký vjanočný jarmok: Toto všetko zažijeme na nádvorí

Obľúbená adventná akcia na nádvorí banskoštiavnického Kammerhofu je za dverami. Čo všetko nás čaká?

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný Štjavnycký vjanočný jarmok: Toto všetko zažijeme na nádvorí
Zdroj: TASR

Desiatky predajcov s originálnymi výrobkami, tradičné jedlá a nápoje, kultúrny program, ale aj zvyky a tradície už tradične charakterizujú Štjavnycký vjanočný jarmok. Jeho 15. ročník sa koná v piatok 7. a sobotu 8. decembra na nádvorí banskoštiavnického Kammerhofu.

,,Tým, že je jubilejný, sme si pre návštevníkov pripravili jedinečnú perličku, a to Štiavnický živý betlehem v podaní štiavnických hercov," priblížila Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea.

Podujatie je už tradične späté aj s kultúrnym programom. V piatok sa môžu najmä malí návštevníci tešiť na Bábkové divadlo na rázcestí s rozprávkou Dobrú chuť, vlk!. Na pódiu v nádvorí vytvoria vianočnú atmosféru koledníci z Katolíckej spojenej školy, súbor Permoník z Materskej školy (MŠ) Ul. 1. Mája, žiaci Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Banská Štiavnica a Detský zbor ZUŠ Banská Štiavnica s vystúpením pod názvom Dobrá zvesť.

Podvečer sa o slávnostnú atmosféru postará spomínaný Štiavnický živý betlehem, nasledovať bude vystúpenie folklórnej skupiny Hron zo Žiaru nad Hronom a špeciálny hosť Bukrétbanda so Slavom Palovičom.

V sobotu podľa Páchnikovej v programe vystúpia deti z MŠ Nezábudka so svojou „Zatúlanou vločkou” a Mužský spevácky súbor Sekera zo Žiaru nad Hronom. Bábkové divadlo na rázcestí ponúkne priamo v expozícii Kammerhofu predstavenie „Dve rozprávky na brušku”.

Počas oboch dní sa môžu návštevníci tešiť aj na pečenie oblátok v historickej forme nad ohňom či liatie olova. Ochutnať budú môcť krampampulu či ďalšie tradičné jedlá a nápoje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM