Martin Károly Basketbal

Juniori nad Košicami víťazne

Žiar nad Hronom - Kým v sobotňajšom zápase vyhrali žiarski juniori BK MŠK ŽIAR nad HRONOM nad SLÁVIA TU BEMACO KOŠICE tesne o tri body, v druhom nedeľnom zápase s YDAM UPJŠ KOŠICE napriek oslabeniu v hráčskej zostave vyhrali s prevahou. Horšie sa

Juniori,sobota: Zápas rôznych polčasov videli domáci priaznivci juniorskej ligy SR, keď naši juniori hostili prvý team tabuľky Slávia TU KOŠICE a v prvom polčase hrali kvalitný kombinačný basketbal s úspešným zakončením. V druhom polčase sa hra vyrovnala a záverečná štvrtina patrila hosťom. Dobre bránili, uzavreli priestor vymedzeného územia a nútili domácich zakončovať z ťažkých pozícii. Strelecká úspešnosť s pribúdajúcimi minútami však u Žiarčanov klesala. Hosťom naopak vychádzal rýchly protiútok a v závere aj úspešne premieňali trestne hody. Náskok domácich sa nebezpečne scvrkával, ale na zvrat už Košičanom nezostal čas. Domáci uchránili minimálny náskok a posledná 3-bodová strela Košičanov skončila mimo obruče.

BK MŠK ŽIAR nad HRONOM – SLÁVIA TU BEMACO KOŠICE 83 : 80 (50 : 32)

body: Treml 23; Jány 22; Kysela 15; Oravec 12; Vrtík 7; Bulko 4; trojky: 5; TH 15/11 ; 5 faulov : Vrtík.

Nedeľa: Ani nie 7 statočných ako v americkom rovnomennom westerne, ale iba 6 statočných nastúpilo do nedeľňajšieho zápasu juniorskej ligy s ďalším košickým družstvom TYDAM UPJŠ KOŠICE. Nízky počet hráčov v domácom družstve padá predovšetkým na vrub chorobe, ktorá šarapatí od nového roka u Žiarčanov, ale aj na zbytočné odobratie licencie kapitánovi Oravcovi za komentáre na výkon rozhodcov po sobotňajšom zápase. Aj v malom počte sa však domáci pustili do súpera s chuťou a diktovali tempo zápasu. Rýchlo si vypracovali uspokojujúci náskok a do streleckej listiny sa pravidelne zapisovali všetci domáci hráči. Malému útlmu v hernej pohode sa však nevyhli. V 25. minúte zápasu sa podarilo hosťom znížiť na rozdiel 13 bodov, ale po malej streleckej odmlke sa im začalo opäť strelecky dariť a zápas doviedli aj napriek nízkemu počtu hráčov do pohodového víťazstva.

BK MŠK ŽIAR nad HRONOM – TYDAM UPJŠ KOŠICE 78:53 (42:23)

body : Treml 22; Štefanec 17; Jány 15; Vrtik 11; Kysela 9; Truben 4; trojky: 3; TH 14/5; TCH: Kysela

Starší žiaci:

MŠK BK Žiar nad Hronom – Academic ŽU Žilina

1. zápas: 11: 94 (1:31; 3:44; 7:68)

Body: Skladan 6, Kašša 4, Piatrik 1,

1. zápas: 17: 97 (0:27; 8:43; 15:66)

Body: Kašša 9, Mokroš 4, Skladan, Valo 2

Oba zápasy sa viedli v réžii Žiliny, ktorá dominovala vo všetkých činnostiach. Rozhodla najmä výšková prevaha, čo veľmi dobre zužitkovali hosťujúci hráči pod žiarskym košom. Škoda zbytočných strát, najmä nahrávok, čo umožňovalo súperovi ľahko skórovať. Málo bodov domáceho tímu spôsobila maródka kľúčových hráčov a zbytočný rešpekt z výškovej prevahy súpera.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM