Martin Károly Basketbal

Juniori zdolali Bystričanov

Dvojičkovým dvojkolom pokračovala juniorská liga v basketbale a žiarski juniori sobotný zápas /29. januára 2011/ odohrali v B. Bystrici. Duel pokračoval v nedeľu na domácej pôde.

SOBOTA – Juniori

ŠKP BANSKA BYSTRICA – MŠK ŽIAR nad HRONOM

63 : 71 ( 35 : 29 )

body: Vrtik 20; Jány 17; Oravec 14 ; Šoltes 7; Bulko 4; Štefanec 3; Kysela,Treml 2; trojky 2; TH 26/19 fauly 24 ; 5. faulov : Bulko , Oravec.

Hoci Bystričania otvorili skóre zápasu, ďalší priebeh prvejj štvrtiny už mali pod kontrolou Žiarčania a vyhrali ju 20:15. Slabšia koncentrácia a veľa zbytočných strát oberalo hosti o možnosť skórovať a tak sa mohli domáci Banskobystričania poľahky dostať k jednoduchému a úspešnému zakončeniu. Snaha o prerušenie hernej pohody domácich prinášalo aj množstvo faulov na strane žiarskych hráčov a preto už v prvom polčase dostal priestor nový hráč v drese MŠK Jozef TREML(Prievidza)

Do druhe ho polčasu tak juniori Žiaru nastúpili so 6. bodovým mankom. Zvyseny obranný dôraz a istejšie zakončenie akcií priniesli aj svoj efekt.Obe ďalšie štvrtiny skončili pre hosti víťazne a spôsobili tak zvrat vo vývoji zápasu. Pričinením všetkých hráčov sa zápas podarilo doviesť do víťazného konca.

NEDEĽA juniori

MŠK ŽIAR nad HRONOM – ŠKP BANSKY BYSTRICA

67 : 61 ( 38 : 33)

body: Jány 19; Oravec 17; Vrtík 10; Bulko 7; Tremk 6; Kysela 5; Štefanec 3. trojky 4; TH 12/7; fauly 18 ; 5. faulov Kysela

Odveta „dvoičkového„ súboja Juniorskej ligy bola po cely zápas v réžii domácich. Šesť bodové vedenie po prvej štvrtine si udržiavali počas celého zápasu. Hoci náskok v niektorých úsekoch zápasu narástol aj na vyšší rozdiel, upokojenie a viera vo víťazstvo mohla nastať až po 35. minúte, kedy domáci rozohrávač Robert Jány zaznamenal 2. trojkové koše a náskok narástol na 12. bodov.(61 : 49)

Cely zápas s pohľadu oboch družstiev bol vedený s dôrazom na dobrú obranu, v ktorej oba tímy hľadali kľúč k vťazstvu v nedeľňajšom zápase. Žiarčania tento zámer splnili lepšie a obranou v ktorej dominoval kapitán Oravec ale prispeli aj ďaľši hráči doviedli súboj do víťazného konca.

Foto: archív Žiar24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM