Barbara Dallosová Rôzne

Kaderníčka Mima radí Žiarčankám: Nevyzerajte na plese ako staré matróny, toto už je dávno out!

Plesová sezóna je v plnom prúde a aby ste na tenečný parket vkročili ako femme fatale, treba myslieť nielen na šaty, ale i na účes. Ostrieľaná žiarska kaderníčka radí, čo je momentálne in a čomu sa radšej vyhnúť oblúkom.

Ilustračný obrázok k článku Kaderníčka Mima radí Žiarčankám: Nevyzerajte na plese ako staré matróny, toto už je dávno out!
Zdroj: Dnes24.sk

Mima Šáleková patrí medzi kaderníčky, ktoré majú kalendár takmer vždy beznádejne plný. Vychytená odborníčka na korunu krásy s úľavou hovorí, že Žiarčanky už našťastie od komplikovaných účesových kreácií z minulého storočia upustili.

Toto už naozaj nie

Ples si síce žiada slávnostnejšiu úpravu, účes však už nutne nemusí pripomínať trojposchodovú tortu. ,,Také zabetónované zalakované ruličkové účesy, to už naozaj nie. Našťastie, zákazníčky to väčšinou nechávajú na mňa a ja neviem spraviť niečo, čo sa mi nepáči. Keď tak sa im to snažím vyhovoriť, aby neboli ako také staré matróny," vysvetľuje s úsmevom Mima.

Voľné, ležérne, prirodzené

Ako pokračovala skúsená kaderníčka, momentálne sú trendom skôr jednoduchšie, padavejšie účesy: ,,Veľa žien si dáva na ples robiť len rozpustené vlny. Teraz sa robia aj také športovejšie vlny, ktoré nemajú celkom zatočené konce. Vyzerá to, akoby tá vlna nebola dokončená. Kedysi sa to bralo tak, že tie vlny sú zle spravené, ale teraz práve také idú do módy."

Keď chcete ale na plese ukázať labutí krk, či nechať zažiariť výrazné náušnice, padne vhod takzvaný drdol. Ten by mal byť rovnako uvoľnený, ako spomínané vlny. Takéto riešenie vraj netreba zavrhnúť ani pri kratších vlasoch.

,,Veľmi idú drdoly, ale nie také prísne zviazané, ale také padavejšie. Do drdolu sa dá spraviť vlas čo má dĺžku viac ako desať centimetrov. Raz som česala jednu nevestu ktorá mala približne tých 10 centimetrov dlhé vlasy a všetci boli v šoku, že sme z toho spravili drdol. Dokonca sme nepoužili ani príčesok," dáva Mima nádej aj dámam, ktoré nemajú dlhánsku hrivu.

Šperky do vlasov

Účes môžu ozvláštniť i rôzne doplnky, nie je však jedno, po akej ozdobe siahnete. Plátené kvety nahradili blyšťavé glamour doplnky. ,,Na poslednom školení nám bolo povedané, že idú do módy luxusnejšie ozdoby do vlasov. Už to nie sú plátené kvety alebo veci, čo vyzerajú lacno. Keď už ozdobu, tak buď žiadnu, alebo potom už takú, že wow," približuje kaderníčka.

Ako však Mima na záver zdôraznila, pre každého platí niečo iné. Do úvahy treba okrem priania zákazníčky a aktuálnych trendov brať i typ tváre, plesové šaty, či individuálne potreby – čo treba skryť a čo naopak odhaliť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM