Martin Károly Rôzne

Kam cez víkend za futbalom

Blíži sa víkend a keďže futbalová jeseň je v plnom prúde, pozreli sme sa za Vás, kde to tento týždeň bude najviac horúce.

Treťoligová Dolná Ždaňa ako aj zástupcovia nášho regiónu v súťaži Majstrovstiev kraja ( Žiar a Nová Baňa ) cestujú za svojimi súpermi na ich ihriská, preto pozornosť fanúšikov futbalu budú zrejme priťahovať zápasy nižších súťaží.

V 4.lige–JUH čaká hráčov Hliníka na domácom ihrisku náročný duel s druhým mužstvom minulého ročníka z Čierneho Balogu. Domáci Hliník získali v šiestich zápasoch jesennej časti zatiaľ len jediný bod a priebežne mu patrí posledné miesto tabuľky. Domáci teda potrebujú body ako soľ a v nedeľu o 15,00 hod. urobia určite všetko preto, aby ukončili nepriaznivú sériu.

Naopak v Žarnovici zaznamenali v tomto roku vydarený štart do sezóny a v tabuľke 5.ligy skupiny C im priebežne patrí 4.miesto. V nedeľu o 15,00 hod. privítajú doma zdatného súpera zo Sásovej a v prípade víťazstva by sa Žarnovičania posunuli s istotou ešte vyššie, nakoľko o bod lepšia Detva svoj zápas tohto kola už predohrala. Predposledná Hodruša Hámre hostí takisto trápiaci sa Medzibrod a ak v nedeľu o 15,00 hod. doma zvíťazí, predstihne svojho súpera aj v tabuľke. Na jej chvoste sú aktuálne futbalisti Lutily, ktorí cestujú do Šalkovej.

Zaujímavá situácia je v tabuľke 1.triedy, keď rozdiel medzi druhou Lovčou a ôsmou Slaskou je len 4 body. Vedúce Brehy budú chcieť potvrdiť výborný vstup do sezóny doma proti Tekovskej Breznici a zaujímavý súboj sa črtá aj medzi piatou Hornou Vsou a spomínanou druhou Lovčou, keď obe mužstva delí v tabuľke jediný bod (zápasy sa hrajú v nedeľu o 15,00hod. ). Na opačnej strane privíta posledný Kosorín jedenáste Vyhne. Domáci v tomto ročníku zatiaľ nebodovali a tak budeme zvedaví či sa im podarí zlomiť nepriaznivú sériu zápasov práve v nedeľu doma s Vyhňami, ktorým sa v tejto sezóne prekvapujúco tiež zatiaľ nedarí ( zápas v Kosoríne sa hrá tradične v nedeľu doobeda o 10,30 hod. )

V 2.tirede – JUH bude šlágrom kola určite zápas v Banskej Štiavnici, keď priebežne tretia domáca rezerva privíta druhé Rudno. Obe mužstvá majú zhodne po 10 bodov a na vedúce Hámre strácajú len bod. Všetky zápasy kola sa hrajú v nedeľu o 15,00 hod.

Veľmi podobná situácia je aj v tabuľke 2.triedy – SEVER, kde najväčšiu pozornosť bude zrejme pútať takisto duel medzi druhým a tretím mužstvom, keď Kremnické Bane doma privítajú Janovu Lehotu ( hrá sa v nedeľu o 15,00 hod ). Už tradične v nedeľu doobeda hrá svoje zápasy aj líder súťaže – Krahule. Ten začne celé kolo doma o 10,30 hod. s Kopernicou.

Ak sa teda vyberiete cez víkend za futbalom, budeme veľmi radi ak náš pravidelný výsledkový servis, ktorý prinášame už v nedeľu vo večerných hodinách, obohatíte svojimi fotografiami prípadne komentármi zo zápasov. Posielať ich môžete na náš redakčný e-mail (futbal.ziar@global24.sk).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM