Martin Károly Futbal

Kam za futbalom

Tohtoročnú futbalovú jeseň už máme v plnom prúde a v tabuľkách jednotlivých súťaží pomaly cítiť, ako sa na ňu jednotlivé kluby pripravili.

V Žiarskom regióne majú istotne najviac dôvodov k spokojnosti v** Dolnej Ždani, ktorá vedie pelotón 2.ligy – Východ a je doposiaľ príjemným prekvapením tohtoročnej jesene. Po cennom víťazstve 0:2 v Starej Ľubovni je v nedeľu o 14,30 na rade súper z vrchnej časti tabuľky – Zvolen. Ten po tesnom domácom víťazstve doma s Popradom poskočil na tretiu priečku a za vedúcou Ždaňou zaostáva len o 3 body. Domáci očakávajú rekordnú návštevu. Iste sa nemýlia, veď ide o veľa a zápasy susedných mužstiev bývajú vždy “šesťbodové “. **Budeme pri tom samozrejme aj my s našou kamerou a už teraz sa môžete tešiť na video reportáž z tohto zápasu.

Spokojnosť prevláda určite aj v klube Žiar / Vieska. Po ôsmom kole sú na čele 4.ligy a v nedeľu o 14.30 na ihrisku v Ladomerskej Vieske privítajú desiaty celok z Divína. Ten v predošlom kole potrápil druhý tím tabuľky z Čierneho Balogu a uhral s ním prijateľnú remízu 1:1. Ani domáci nebodovali v nedeľu naplno, ale s kvalitným Hliníkom ukázali najmä v druhom polčase, že si chcú čelo 4.ligy udržať. V nedeľu proti Divínu to však bude treba potvrdiť.

Piatoligisti cestujú na ihriská svojich súperov, preto sa pozornosť futbalových fanúšikov bude zrejme viac sústrediť na zápasy I. a II. triedy. Za zmienku stojí najmä zápas štvrtého celku s piatym** vo Vyhniach, kde domáci privítajú susednú **Voznicu.

V Kremnici sa naopak stretnú mužstva z opačného konca tabuľky a domáci urobia istotne všetko preto, aby sa neocitli na samom chvoste. Či sa im to proti Brehom podarí uvidíme v nedeľu o 14,30 kedy je oficiálne stanovený čas pre všetky futbalové súťaže v našom regióne. Zaujímavý zápas sa hrá aj v II. triede** medzi Hronskou Dúbravou a Trnavou Horou** kde sa budú obe mužstva cítiť ako domáce, keďže Dúbravčania hrávajú svoje zápasy v tejto sezóne na ihrisku Trnavej Hory.

Počasie má byť v nedeľu pre futbal žičlivé, preto veríme že sa to prejaví aj na hre jednotlivých mužstiev a diváci si zo štadiónov odnesú pekné športové zážitky. Budeme radi ak sa s nami o ne podelíte prostredníctvom komentárov či fotografií na mail adrese:futbal­.ziar@global24­.sk.

Športu zdar

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM