Barbara Dallosová Rôzne

Kapustnicové derby na žiarskom námestí OBRAZOM: Z kotlov sa parilo, primátor krájal o dušu

Prvé prípravy sa začali okolo obeda. Už o pár chvíľ neskôr rozvoniavali súťažné kapustnice celým námestím. Do boja o najlepšiu vianočnú dobrotu sa dalo pät tímov.

Ilustračný obrázok k článku Kapustnicové derby na žiarskom námestí OBRAZOM: Z kotlov sa parilo, primátor krájal o dušu
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Na námestí bolo dnes veselo už od obeda. Päť velikánskych kotlov skrývalo päť rôznych prevedení pravej vianočnej kapustnice. Kuchársku výzvu prijali mestskí policajti, zástupcovia technických služieb v spojení s mestskými poslancami, partia z MsKC, tím mestského úradu a jedna zo žiarskych autoškôl.

Antal v zástere

Na stanovišti tímu mestského úradu bolo poriadne rušno. Z kotla sálala voňavá para, primátor krájal suroviny. Za mestský úrad varil aj viceprimátor Ladislav Kukolík. Podľa jeho slov tento rok pripravovali naozajstnú špecialitu. ,,Našej kapustnici sme dali názov svätokrížsko-východniarska. S podtitulom maďarsko-poľovnícka. To vychádza z toho že ja som východniar, pôvod mám aj maďarský a som aj poľovník," prezradil Kukolík ešte počas príprav.

Jedni varili, iní oddychovali

Zatiaľ pri niektorých kotloch sa vyváralo ako o život, pri iných sa už zabávalo a vyzeralo to, že kapustnica je hotová. ,,My sme zatiaľ asi najďalej od hotovej kapustnice, ale bude stáť za to. Policajtov som videl že už popíjali a zohrievali sa pri ohni,“ konštatoval so smiechom Kukolík.

Primátor v zástere aj oddychujúci policajti: Aj takto sa varilo na námestí
15
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM