Martin Károly Iné športy

Karatisti dali priestor mladým. Nesklamali!

S bilanciou 3 zlatých, 4 strieborných a 4 bronzových sa vrátili žiarski karatisti z Dobronivský pohár mládeže. Priestor dostali aj začínajúci pretekári. Zabodovali ale aj známe mená.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti dali priestor mladým. Nesklamali!
Foto: Martin Károly

29. septembra 2012 sa konal v Dobrej Nive 2. ročník Dobronivského pohára mládeže v karate. Súťaž bola len pre pozvané kluby, Karate klub MŠK Žiar nad Hronom medzi nimi nechýbal. Keďže išlo o menšiu súťaž, ktorá bola vhodná aj pre začínajúcich pretekárov, popri skúsenejších pretekároch nastúpili do bojov o medaile aj naši menej skúsení pretekári.

[color=#cc0000]­Šanca pre nováčikov[/co­lor][size=14] [/size] V útulnej telocvični sa začalo súťažiť v súborných cvičeniach kata, kde sme mali zastúpenia v takmer všetkých vekových kategóriách. Prvá do bojov nastúpila Viktória Pavlová.

Napriek peknému výkonu zvíťazila jej skúsenejšia súperka z Prievidze. V najmladšej chlapčenskej kategórii 5–7 rokov sme mali až troch pretekárov. Chlapcom sa darilo, keď sa napokon Šimon Sečkár a Patrik Franta umiestnili na treťom mieste a Matúš Jančok dokonca na druhom mieste, keď len vo finále podľahol úradujúcemu majstrovi Slovenska.

V 8–9 ročných chlapcoch tesne unikla medaila Romanovi Debnárovi, ktorý prehral o tretie miesto. V dorastenkách sa na stupne víťazov prebojovala Dominika Veisová, ktorá skončila na druhom mieste. O jediné zlato v tejto disciplíne sa postaral Michal Výrostko, ktorý nenašiel premožiteľa v dorastencoch a skončil prvý.

[size=14][color=#cc0000]­Ovenčení medailami[/co­lor][/size]
Športový zápas je predsa len našou silnejšou stránkou a bolo to vidieť aj na ďalšom vývoji sáťaže, keď sa začalo zápasiť. Vo vekových kategóriách sa zápasilo bez rozdielu hmotnosti.

V najmenších chlapcoch sa darilo Šimonovi Sečkárovi, ktorý pripojil k medaile zo súborných cvičení ešte aj medailu z tejto disciplíny, taktiež bronzovú.

V mladších žiakoch si taktiež bronzovú medailu vybojoval Roman Debnár. V starších žiakoch nám medaila ušla len o vlások, keď sa Zdenko Vanka bojovým prístupom prebojoval až do semifinále. Tu však podobne ako v boji o tretie miesto na skúsenejších súperov už nestačil.

Našou najvyššou obsadenou vekovou kategóriou boli dorastenci. Tu sme nasadili našich skúsených pretekárov a tak ako v dorastencoch, tak aj v dorastenkách bolo finále výlučne v žiarskych farbách. V dorastenkách sa do finále prebojovali Dominika Veisová a Nina Jelžová, pre ktorú to bol prvý štart v tejto vekovej kategórii.

Po najtesnejšom výsledku 1:0 nakoniec zvíťazila Nina. V dorastencoch sa do „žiarskeho“ finále prebojovali Michal Výrostko a Milan Laurov. Po vyrovnanom zápase sa za stavu 0:0 muselo rozhodovať na zástavky. Rozhodcovia prisúdili víťazstvo Milanovi.

[blockquote]Bi­lancia medailí – 3 zlaté, 4 strieborné a 4 bronzové nám v celkovom hodnotení klubov nakoniec priniesla druhé miesto a tak po našich úspešných pretekároch si na stupne víťazov vystúpili aj tréneri Anton Urblík a Ľubomír Striežovský.[/bloc­kquote]

Ľubomír Striežovský, tréner karate klubu MŠK Žiar nad Hronom/žiar24 www.karatezh.sk [color=#cc0000] Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.129305_Zi­arske-karate-ma-dve-jasne-favoritky]Žiarske karate má dve jasné favoritky[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.126476_Zi­arski-odchovanci-karate-uspesni-aj-na-Majstrovstvach-Europy-v-Azerbajdzane]Ži­arski odchovanci karate úspešní aj na Majstrovstvách Európy v Azerbajdžane[/lin­k]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM