Martin Károly Iné športy

Karatisti na domácej pôde bodovali

Už sa pomaly stáva tradíciou, že zahájením sezóny v Stredoslovenskom zväze karate /SsZK/ je aj vďaka vysokej úrovni organizovania tejto súťaže poverený práve domáci karate klub MŠK Žiar nad Hronom. Z turnaja si domáci odniesli opäť kôpku medailí.

1. kolo Pohára SsZK detí a žiakov spojené s Majstrovstvami Stredoslovenského zväzu karate dorastencov a juniorov sa konalo 23.10.2011 v MsKC. Súťaž bola otvorená a preto sa na nej zišlo 273 pretekárov z 28 klubov z celého Slovenska. Pre dorastencov a juniorov bola súťaž postupovou na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať v decembri v Trnave.

Na štyroch zápasiskách sa začalo tradične súťažnou disciplínou kata – súbornými cvičeniami. Tento rok sme sa rozhodli, že obsadíme aj túto disciplínu a to našimi najmenšími cvičencami, ktorí sa súťažnému karate venujú len pár mesiacov. Keďže pre väčšinu z nich to bolo prvé súťažné vystúpenie, do bojov o medaile sa nakoniec nezapojili, ale určite získali cenné skúsenosti a ich vystúpenie ich tréner Miloš Viglašský hodnotil kladne. Určite o menách ako Adam Aidin, Roman Debnár, Alex Boška, Patrik Franta, Veronika Viglašská, Zdenko Vanka, Marko Kováč a Roman Plavec budeme ešte počuť.

Po slávnostnom otvorení súťaže, ktorého sa zúčastnili aj primátor mesta Ivan Černaj a konateľ MŠK Žiar nad Hronom Norbert Nagy, sa rozbehla súťaž kumite – športový zápas. Tu nás už reprezentovali aj naši najlepší pretekári, čo sa odzrkadlilo aj na výsledkoch.

V kategórii do 10 rokov sa najlepšie darilo Natálii Rajčanovej, ktorá si vybojovala bronz. Pekné výkony podali aj Erik Sklenka a Juraj Greguš, ktorých od zisku medaile delil len krôčik.

V kategórii 10 – 11 ročných sme získali 2 bronzové medaile a to zásluhou Niny Jelžovej a Adriána Šimka.

V kategórii 12 – 13 ročných sa nám darilo najviac, keď vo váhe do 50kg zvíťazila Dominika Veisová a vo váhe nad 50 kg bolo žiarske finále v podaní Martiny Tatárovej a Lenky Brodzianskej, kde bola úspešnejšia Martina. V chlapcoch sa postaral o medailu Michal Výrostko, ktorý vybojoval bronz.

Vyššie vekové kategórie boli o to náročnejšie, že išlo v nich o postup na Majstrovstvá Slovenska. Tu sme však tiež žali úspechy.

V kategórii 14 – 15 ročných svoj prvý štart v kumite pekne zavŕšil Peter Hanzlík, keď si vybojoval bronz vo váhe do 70 kg. Martina Tatárová nastúpila už v staršj vekovej kategórii a opäť s úspechom, kde si vybojovala bronz.

V najstaršej kategórii 16 – 17 ročných nás vo svojich váhach reprezentovali Rastislav Štyriak, ktorý nenašiel premožiteľa a Michaela Ďurišová, ktorá prehrala len vo finále.

Súčasťou súťaže bola aj súťaž o pohár primátora mesta, ktorý venoval primátor mesta Ivan Černaj pre najúspešnejší klub, ktorým sa stal Rapid Bratislava. Náš klub sa celkovo umiestnil na 6. mieste z 28 klubov.

Na záver by som chcel poďakovať pretekárom za predvedené výkony, mestu, MŠK Žiar nad Hronom, ZŠ na Jilemnického ulici a ZŠ SNP v Hornej Ždani za podporu a pracovníkom MsKC za profesionálny prístup, ktorý robí túto súťaž jednou z najkrajších na Slovensku.

Ľubomír Striežovský, tréner karate klub MŠK Žiar nad Hronom

Karate ZH
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM