Martin Károly Iné športy

Karatisti na medzinárodnej scéne opäť úspešní!

V Nitre sa konal medzinárodný mládežnícky turnaj Kachican Cup 2012, pretekárom z Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom sa podarilo opäť medailovo presadiť.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti na medzinárodnej scéne opäť úspešní!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Debnár so „zemiakovou“ medailou

Popri slovenských pretekároch štartovali na turnaji aj pretekári z Čiech, Maďarska a Ukrajiny. V disciplíne súborné cvičenia kata Žiar reprezentovali Šimon Sečkár a Roman Debnár. Romanovi sa darilo viac, keď sa nakoniec prebojoval do boja o tretie miesto. Napriek peknému výkonu mu však nakoniec ostala nepopulárna zemiaková medaila.

V disciplíne športový zápas kumite to už bolo žiarskych karatistov veselšie. V úvodných kategóriách nastúpili žiarski menej skúsení pretekári. Aj keď sa neumiestnili, určite získali cenné skúsenosti. Keď sa však k slovu dostali naši skúsení pretekári, bolo jasné, že bez medailí Žiarčania domov nepocestujú.

Rajčanová nedala súperke šancu

Prvej sa podarilo zabodovať Natálii Rajčanovej, ktorá ani vo finále nedala súperke šancu a zdolala ju pred časovým limitom. O jedinú chlapčenskú medailu sa postaral Michal Výrostko, ktorý našiel premožiteľa len vo finále.

V mladších dorastenkách mali karatisti MŠK dve pretekárky. Nina Jelžová sa prebojovala do semifinále, kde ju porazila najtesnejším rozdielom domáca pretekárka. Nina v zápase o tretie miesto však nezaváhala. Z druhej strany pavúka mali Žiarčania Dominiku Veisovú. Dominike sa v eliminačných kolách podarilo poraziť úradujúcu majsterku republiky. Vo finále si potom už vychutnala svoje celkové víťazstvo.
ĽUBOMÍR STRIEŽOVSKÝ

Karatisti
11
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM