Barbara Dallosová Rôzne Správy

Kauza slepého chlapca v motoreste pri Žiari: Prevádzka reaguje

Príbeh nevidiaceho mladíka, ktorého obsluha s vodiacim psom údajne nepustila do reštaurácie, obletel Slovensko. Motorest zverejnil svoju verziu incidentu.

Ilustračný obrázok k článku Kauza slepého chlapca v motoreste pri Žiari: Prevádzka reaguje
Zdroj: TASR

Návštevníčka, ktorá bola svedkom udalosti v motoreste pri Lovčici-Trubín, ju opísala na facebooku. Post sa začal šíriť bleskovou rýchlosťou. Podľa medializovaných informácií chlapca s vodiacim psom nevpustili do priestorov reštaurácie a odmietli ho obslúžiť.

Ako na sociálnej sieti opísala svedkyňa, čašník razantne odmietol vpustiť rodinu s nevidiacim chlapcom a vodiacim psom dnu, k tomu dodal, že na terase neobsluhuje. Rodina mala argumentovať tým, že psík je na podobné situácie zvyknutý a je na to vychovaný, čo ale nepomohlo. Po incidente s obsluhou sa rodina zobrala a pokojne odišla preč.

Po niekoľkých dňoch sa k príbehu šíriacemu sa Slovenskom vyjadril aj motorest. Svoju verziu zverejnil na svojom oficiálnom facebookovom profiile. Podľa prevádzky je opis svedkyne skreslený a nepravdivý.

,,Po tom, čo do našej reštaurácie vstúpili zákazníci so psom, ich obsluha upozornila, že vstup so psom je do stravovacích zariadení zákonom zakázaný. Keď títo zákazníci obsluhe vysvetlili, že ide o slepeckého psa, čo si obsluha bohužiaľ na prvý pohľad nevšimla, obsluha im oznámila, že to samozrejme mení situáciu, avšak ich aj tak nemá kde usadiť, pretože všetky stoly pre zákazníkov boli v tom čase obsadené, čo im názorne ukázala s tým, že voľný je jediný stôl, pri ktorom však neboli stoličky, pretože si ich iní zákazníci presunuli k ostatným stolom. Obsluha zároveň dodala, že personál na vonkajšej terase neobsluhuje, ale táto terasa je prístupná pre všetkých okoloidúcich," uvádza motorest s tým, že rodina bez akýchkoľvek negatívnych emócií odišla a celá situácia netrvala dlhšie než minútu.

Podľa stanoviska motorestu sa zakrátko uvoľnil stôl a obsluha vyšla pred reštauráciu pozrieť sa, či tam ešte rodina s nevidiacim chlapcom nie je, tá už však bola preč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM