Barbara Dallosová Rôzne

Keď sa k nám turisti chystajú na výlet... 8 vecí, na ktoré sú Žiarčania a Kremničania zvlášť hákliví

Je tu obdobie, keď sa mnoho z nás chystá na výlet. Veľa Slovákov mieri i do okolia Žiaru či historickej Kremnice. Opýtali sme sa obyvateľov, čo ich vie na prišelcoch rozčúliť. Pre pokojnú dovolenku je lepšie sa niektorým veciam vyvarovať.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa k nám turisti chystajú na výlet... 8 vecí, na ktoré sú Žiarčania a Kremničania zvlášť hákliví
Zdroj: TASR

Žiar nie je Ibiza

Marek (25), študent, Žiar nad Hronom: Myslím, že turisti sa tu v Žiari keď tak zastavia, nie že by to tu vyhľadávali, ale náhodou sa mi stihlo stať už dvakrát, že ma zastavili a z auta sa ma pýtali v pondelok alebo v utorok večer, kde je tu dobrá diskotéka. Keď som im vysvetlil že počas týždňa nikde a počas víkendu tiež možno jedna, tak sa tvárili ako keby prišli do najväčšej diery sveta. Lebo si asi mysleli, že Žiar je Ibiza.

„Turistická obuv“

Lenka (24), Žiarčanka pracujúca v Kremnici: Ja milujem na turistoch keď si na gagy obujú štekle a potom sa musím pozerať ako tu padajú po kremnickych uličkách…

Nešťastné parkovanie

Ivana (42), Kremnica: Často hovoria že na Kremnicu sú v meste vysoké ceny v reštikách, čo nezodpovedaju kvalite, čo sa zle počúva ale v mnohých prípadoch majú pravdu. Mňa ale štve najmä parkovanie. Tu zaparkujú buď domáci, alebo turisti. Keď zaparkuje viac áut blízko centra, napr. keď sa koná nejaké podujatie, domáci už nemajú šancu.

Keď sa neobzrú okolo seba…

Jakub (30), Žiar nad Hronom: Moja úplne najobľúbenejšia je otázka, ako sa dostať do centra v situácii, keď sa vás to ten človek pýta uprostred námestia. Známemu sa zase stalo že zastali Česi pri nástupišti, normálne na to nástupište aj vkročili a jeho, čakajúceho na autobus, sa opýtali kde je tu autobusové nádraží. Čo tak poobzerať sa okolo seba?

Autobus plný lyžiarov

Jozef, Kremnica: Vadí mi najmä keď sa v zime natrepú turisti do busu na Krahule aj s lyžami a snowboardami a potom sa domáci nemajú ako dostať domov… Tiež som viackrát zažil že frflali na otváraciu domu Múzea.

Pýtajú sa na nákupné centrá

Alica (48), nezamestnaná, Žiar nad Hronom: Neviem, či mi to na turistoch vadí, ale mrzí ma, že sa väčšinou pýtajú, kde je tu diskotéka, akvapark alebo najčastejšie, nákupné centrum. Viem, že Žiar nie je veľmi turisticky vychytený, ale dajú sa tu vidieť i iné veci, ako napríklad park alebo starý kostol.

Zdá sa im to vtipné

Monika (29), pracovníčka v štátnej správe, Žiar nad Hronom: Mám zlú skúsenosť. Neboli to zrovna turisti ale spolužiaci mojej kamarátky, ktorí sem prišli na víkend z Bratislavy. Boli sme vonku s partiou a oni sa náramne zabávali na všetkom čo sme povedali, lebo sa im zdalo že rozprávame spevavo a mäkko. Všetko sa snažili napodobňovať a zdalo sa im veľmi vtipné, že nie všetci hovoria otupenou zdeformovanou bratislavčinou.

Gagy nie sú Kremnica

Michal (25), technik, Kremnica: Niečo mi napadá, ale to ma vie skôr pobaviť než rozčúliť. Keď sem ľudia prídu na gagy a híkajú, aké musí byť úžasné tu žiť, lebo je to tu krásne, dýcha to tu umením a kultúrou a podobne. Ja mám svoje mesto rád ale nad týmto sa musím pozastaviť, lebo gagy nie sú Kremnica. Ostatnú časť roka to tu vyzerá úplne inak. Mŕtvo.

Čítajte tiež:

Žiarčania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!

Žiarčanky, pripravené na leto? 5 tipov od profi trénera pre sexi bruško do plaviek!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM