Martin Károly Tlačové správy

Keď sa varí s láskou: Títo dvaja zaľúbenci to v Žiari poriadne roztočili...

Pred necelým rokom sa rozhodli zariskovať. Matúš(25) a Dominika(21) si prenajali útulnú reštiku v starom Žiari a začali podnikať v gastronómii. Reštaurácia DOMA sa stala postupne obľúbeným miestom, nielen pre milovníkov pizze, pečenej na krbe a na drevenom uhlí. Prečítajte si ich príbeh a nové menu!

Ilustračný obrázok k článku Keď sa varí s láskou: Títo dvaja zaľúbenci to v Žiari poriadne roztočili...
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Matúš Kováč už približne vedel do čoho ide, keď sa rozhodol podnikať v tejto oblasti. Študoval na žiarskej hotelovke, neskôr robil čašníka ale aj kuchára v rôznych reštauráciách. „Radšej, ako frflať na svojich šéfov, sme sa aj s frajerkou rozhodli, že bude najlepšie ako pôjdeme svojou cestou, s vlastnými receptami a konceptom,“ komentuje svoje rozhodnutie Matúš zo Žiaru nad Hronom. Reštaurácia DOMA na Ulici SNP je v tomto zložení funkčná od apríla 2013.

Pizza na dreve za najlepšie ceny!

Začiatky, ako to už býva, neboli podľa ich slov najľahšie. „Mnohí nás odhovárali s tým, že v meste je už veľa pizzérii a že nemáme šancu uspieť,“ hovorí Dominika. Ani jeden z mladého páru ale nesedel so založenými rukami. Stále majú plné ruky práce, či v kuchyni alebo na placi.

Neklamú na prílohách!

Vynaložené úsilie sa ale začína vracať a to z viacerých dôvodov. „Je pravda, že naša pizza patrí medzi najlacneješie v meste, ale mnohí tvrdia, že je aj najlepšia,“ hovorí s úsmevom Matúš Kováč. Môže za to krb na drevené uhlie a fakt, že neklamú na prílohách. „Nesnažíme sa šetriť na šunke, či syre. Naša filozofia je iná. Ak niekomu chutí, určite si objedná aj druhý raz,“ vysvetľuje ďalej šéfkuchár a majiteľ v jednej osobe.

Veď napríklad obľúbená pol kilová Margerita (parad. Základ, syr, šunka, kukurica) tu stojí len 3,50. „Navyše v rámci obedového menu, môžu naši stravníci, ochutnať vždy dve pizze za zvýhodnenú cenu 3,70 eur,“ dopĺňa Kováč s tým, že pizzér sa celý deň nezastaví. „Mnohí už objavili čaro našej pizze, denne pošleme vyše 100 kusov do mesta našim rozvozom, nehovoriac o ľuďoch, ktorí sa prídu najesť k nám,“ dopĺňa Kováč.

Pečené koleno v peci a iné špecialitky…

Okrem pizze sa reštaurácia DOMA špecializuje na klasické slovenské jedlá. „Vieme, že ľudia nemajú peniaze na parády v tanieri, z ktorých sa nenajedia. Preto varíme klasické recepty slovenskej a českej kuchyne, obľúbený vyprážaný, alebo grilovaný syr, v obedovom menu si ale ľudia obľúbili aj naše mega zeleninové šaláty s pizza tyčinkami,“ vysvetľuje koncept reštiky Matúš.

Obľúbené pečené bavorské koleno v peci sa ocitlo aj na novom jedálnom lístku, ktorý je platný od januára. „Keď sa pacované koleno pečie v peci, je to niečo úplne iné,“ vysvetľuje prípravu obľúbenej špeciality podniku len za 4,50 eur, Matúšova priateľka Dominika.

Ľudové ceny ako DOMA

V novom jedálničku určite milo prekvapí 200 gramový kurací alebo bravčový steak za bezkonkurenčných 5 eur, či halušky s bryndzou, klobáskou a smotanou za 3,70 eur. Nechýbajú rôzne druhy cestovín, tortíl, či palaciniek.

Celé nové menu nájdete na FB stránke Reštaurácie DOMA, ale aj v našej fotogalérii. Obedové menu nájdete samozrejme každý deň na našom portáli.

Overte si to a objedajte TERAZ: 0940 753 499

Reštaurácia DOMA: Pozrite si aj nový jedálny lístok
9
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM