Správy Samospráva

Koľko pôjde v Žiari na kultúru? Rozpočet MsKC na budúci rok je schválený

Transfer od mesta pre MsKC má byť pre budúci rok vyšší ako ten tohtoročný. Novinkou je tiež, že pod MsKC bude po novom spadať Svätokrížsky dom.

Ilustračný obrázok k článku Koľko pôjde v Žiari na kultúru? Rozpočet MsKC na budúci rok je schválený
Zdroj: TASR

Mestské kultúrne centrum (MsKC) v Žiari nad Hronom dá v budúcom roku na kultúrne podujatia 144 300 eur. Zároveň predpokladá, že príjmy z týchto podujatí mu vynesú 123 600 eur. Vyplýva to z rozpočtu MsKC na rok 2020, ktorý na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili žiarski poslanci.

Celkovo bude v budúcom roku MsKC hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom, ktorý počíta s príjmami na úrovni 646 720 eur a výdavkami v objeme 646 720 eur. Riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová na rokovaní priblížila, že transfer od mesta bude pre budúci rok vyšší ako ten tohtoročný. Na rok 2020 sa pohybuje na úrovni 443 800 eur. Zvýšenie podľa jej slov vykryje zákonné požiadavky na zvýšenie miezd či stravné lístky.

Dramaturgia podujatí v budúcom roku by mala byť podľa Pribilincovej podobná ako tento rok. Zmenu plánuje MsKC v rámci kultúrneho leta. Keďže sa hudobné koncerty organizované na námestí stretli s malým záujmom, MsKC chce radšej pripraviť jeden väčší koncert v Parku Štefana Moysesa, na ktorom by sa prezentovali všetky domáce zoskupenia. Takisto chce v parku zorganizovať koncert alternatívnej hud­by.

Plány majú podľa Pribilincovej aj so Svätokrížskym domom, ktorý by mal od januára spadať pod MsKC. ,,Chceli by sme tam robiť viac workshopov pre ľudové remeslá a denný tábor pre deti cez leto," dodala riaditeľka.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM